2024/04/27

 

NUTEISTAS RANKINES IŠ AUTOMOBILIŲ VOGĘS VYRAS

Unsplash nuotrauka

Panevėžio apylinkės teismas už padarytą 21 nusikalstamą veiką nuteisė 37 metų Panevėžio rajono gyventoją G. O., kuris iš automobilių, išdauždamas langus, vogė paliktas rankines su dokumentais, telefonais, raktais, kitais asmeniniais daiktais.

Vagystės įvykdytos Panevėžio, Pasvalio, Biržų, Kėdainių rajonuose, Kupiškyje, Krekenavoje, Širvintose, Anykščiuose, Naujojoje Akmenėje, Ukmergėje.

Baudžiamosios bylos duomenimis, per 2 mėnesius G. O. apvogė 13 automobilių.

Nukentėjusieji trumpam palikę rankines, kuprines savo užrakintuose automobiliuose prie vaikų lopšelių-darželių, kapinių, bažnyčios, laidojimo namų, sugrįžę jų neberasdavo. Iš dviejų pavogtų banko kortelių buvo išgryninti 730 ir 250 eurų, dar vieną kartą vagystė nepavyko.

Teismo posėdyje G. O. savo kaltę pripažino visiškai. Jis aiškino, kad kaip kurjeris nelegaliai vežiodavo automobilių detales iš Panevėžio į kitus miestus, o ten ir įvykdydavo vagystes.

Pavogtus asmeninius daiktus išmesdavo toliau nuo įvykio vietos, pasilikdavo tik pinigus. Jei vagysčių metu rasdavo banko korteles, iš jų išsigrynindavo pinigus bankomate.

„Teismas atsižvelgė, jog G. O. nusikalto būdamas neteistas, turi šeimą, vaiką. Tačiau ankstesni jau išnykę jo teistumai Lietuvoje ir užsienyje rodo polinkį daryti turtinio pobūdžio nusikalstamas veikas.

Teismas įvertino, jog kaltinamasis savo kaltę dėl jam inkriminuotų nusikalstamų veikų padarymo pripažino visiškai, galėjosi, atsiprašė nukentėjusiųjų ir atlygino didelę dalį padarytos žalos nukentėjusiesiems.

Teismas nusprendė, kad nuteistojo resocializacija galima paskyrus tik dalį laisvės atėmimo bausmės atlikti pataisos įstaigoje“, – sakė bylą nagrinėjęs Rokiškio rūmų teisėjas Giedrius Nemeikšis.

Teismo sprendimu iš G. O. skirtos galutinės 3 metų laisvės atėmimo bausmės, jis nedelsiant pataisos namuose turės praleisti 6 mėnesius, o likusios bausmės dalies vykdymas atidėtas dvejiems metams  taikant intensyvią priežiūrą. Jis privalės būti savo gyvenamosios vietos adresu nuo 22 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu arba mokymusi, taip pat dirbti arba būti registruotam Užimtumo tarnyboje ir neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Nuteistasis prarado ir automobilį – transporto priemonė konfiskuota kaip nusikalstamų veikų padarymo priemonė.

Kadangi G. O. daugumai nukentėjusiųjų ir civilinių ieškovų jau atlygino padarytas žalas, tad teismas nutraukė procesą dėl beveik 6 tūkst. eurų pareikštų civilinių ieškinių. Nuteistasis turės atlyginti daugiau nei 600 eurų dar vienai nukentėjusiajai ir beveik 250 eurų  teismo išlaidų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos, suimtajam šis terminas skaičiuojamas nuo nuosprendžio nuorašo įteikimo jam dienos, gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Panevėžio apylinkės teismo inf.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ir vėl slepiami zulikai, nuteisė įrodė kad padarė nusikaltimus yra nusikaltėlis turi būt paskelbta pavarde vardas pilnas ir metai, kad žmonės žinotų ir būtų budrūs, o tai dabar pudrina smegenis ir vėliau virkaujam vėl padarė nusikaltimų, nėra profilaktikos ir nusikalstamų veikų užkardymo išvada neturim policijos arba jinai ne kompetentinga ir nepilnai atlieka savo pareigas

  • Bergždžias reikalas su tokiu. Vogė ir vogs. Ir matomai nevisada pagaunamas, jei turi pinigų visiem žalą atlygint.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video