2024/04/27

 

INDIVIDUALIUOSE NAMUOSE KUPIŠKIO RAJONE ŠEŠTADIENĮ – DU GAISRAI

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Praėjusį savaitgalį rajone neišvengta dviejų gaisrų. Abu jie kilo individualiuose namuose.

Šeštadienį ryte ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Kupiškio seniūniją, Račiupėnų kaimą, o vakare į Subačiaus seniūniją, Šaukliškius.

Jurga BANIONIENĖ

Gruodžio 9 d., šeštadienį, šiek tiek po 11 valandos, ugniagesiai važiavo į Kupiškio seniūniją, Račiupėnų kaimą. Degė individualus gyvenamasis namas. Atvykus pagalbai, iš pastato rūko dūmai. Vieno aukšto namas su mansarda, perdanga medinė, stogas dengtas šiferiu.

Mansardoje aplink krosnį degė medinės sienos ir stogo konstrukcijos. Nudegė ir nuardyta 50 kv. metrų stogo dangos, išardyta 40 kv. metrų perdangos.

Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Vytautas Kazlauskas sakė, kad iš pastato rūkstančius dūmus pastebėjo medžius pjovęs vyras ir pranešė šalia gyvenančiai namo savininko giminaitei, nes jo nebuvo namuose.

„Žmonės išvažiavo į bažnyčią, jie pastoviai name negyveno. Atvykę ugniagesiai palėpėje rado gaisro židinį. Prieš tai buvo kūrenamas židinys, gaisro priežastimi galėjo būti židinio, krosnies ar dūmtraukio gedimas“, – teigė pašnekovas.

Tos pačios dienos vakarą ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Subačiaus seniūniją, Šaukliškių kaimą. Jiems atvykus, namas degė atvira liepsna.

Namas medinis, vieno aukšto, šiferio stogas. Per gaisrą nudegė pastato stogas, išdegė virtuvė ir kambarys. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Pasak V. Kazlausko, kol kas nepavyko rasti namo savininko, gaisro priežastys tiriamos. Apie jį pranešė pro šalį važiavę žmonės.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • O kur yra Račiupėnų kaimas ?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video