2024/04/27

 

NAUJAS TILTAS JUODPĖNUOSE ĮPRASMINS IR ŠIO KRAŠTO PAVARDĘ

Autorės nuotrauka

Rajone gruodžio 4 dieną nutiko džiugus ir retas šiais laikais dalykas – Juodpėnų kaime atidarytas naujas tiltas per Juodupės upelį. Šio kaimo gyventojams bus tiesesnis kelias į seniūnijos centrą Šimonis ir pagerės susisiekimas su plentu į Uteną.

Uldukių tiltas per Juodupės upelį sniego pataluose.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Perkirpti simbolinės naujo tilto, kuriam duotas Uldukių vardas, atidarymo juostelės buvo atvykę ne tik Juodpėnų kaimo bendruomenės, statybininkų atstovai, bet ir rajono Savivaldybės žmonės.

Kad buvome atsidūrę tikrame kaime, priminė sodyboje netoli tilto per visą ceremoniją ambrijantis šuo. Matyt, ir jam pamatyti tokį pulką žmonių toje vietoje buvo neeilinis įvykis.

Uldukių tilto atidarymo simbolinę juostelę perkirpo (iš dešinės) rajono meras Algirdas Raslanas, Juodpėnų bendruomenės pirmininkas Zigmantas Aleksandravičius ir tilto statybos darbus atlikusios UAB „Recorrente“ direktorius Rolandas Velutis.
Autorės nuotraukos

Apie tai, kad nyksta kaimai, juose kažkas dažnai uždaroma, o ne atidaroma, kalbėjo Juodpėnų bendruomenės pirmininkas Zigmantas Aleksandravičius. Anot jo, naujas tiltas bus šio kaimo žmonėms vartai pasiekti tolimesnius kraštus, o vietos ūkininkams bus patogiau gabenti savo derlių.

Jis padėkojo juodpėniečiams už atkaklumą siekiant, kad čia atsirastų tiltas, statybininkams už atliktą darbą ir rajono Savivaldybei, kuri ryžosi finansuoti šio objekto statybą.

Tiltui su projektavimo darbais išleista apie 200 tūkst. eurų Kelių priežiūros ir plėtros fondo lėšų, skirtų Savivaldybei. Šio tilto projektas parengtas pernai, o statybos darbai vyko šiemet nuo liepos iki lapkričio pradžios.

Ceremonijoje dalyvavusiam rajono merui Algirdui Raslanui perduotas Juodpėnų bendruomenės prašymas pagaliau išasfaltuoti šio kaimo Kepurinės gatvę. To ten gyvenantys žmonės jau prašo keturiasdešimt metų.

Juodpėnų bibliotekininkė Rita Liogienė priminė šio tilto istoriją.

Plačiau skaitykite gruodžio 9 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Šimonių seniūnas Gintautas Černius atidengė Uldukių tilto pavadinimo lentelę.
Uldukių tilto Juodpėnuose atidarymo ceremonijos dalyviai ant naujo tilto.
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Uz tai kad imest vamzdi pratekejimui, uzpilt zvyru ir 50 m paeksfaltuot? Tikiuosi bus auditas, kodel tokios sumos ar dar taip tankiai gyvenvietej leidziamos. Ar cia tiesiog vieno stambaus ukininko igeidzius tenkina savivaldybe.

  • Šitiek triukšmo ir pinigų pralaidai per giovį ?

  • Pamelžė Zigmas rajono biudžetą ir dar padulkino. Ir dar praleido progą patylėt. 200 tūkst. už pralaidą (taip tokie „tiltai“ vadindavosi) kai dažno kaimo vaikai į mokyklą važiuoja trintukus įsikandę, ar AP vairuotojai atsisako važiuoti tam tikras kelių atkarpas, gerokai per daug. Paskaičiuok, valdove, keli Juodpėniečiai į platųjį pasaulį per Butėnus važiuoja per metus. O paties sunkiajai technikai senasis tiltukas tikrai buvo per silpnas. Pritariu. Žodžiu, savam cirke-savas klounas. Ir, žinoma, keletas savų beždžionėlių…

  • 3,14zdina kas netingi šitoj šalelėj lėšas :DDD

  • 200k uz sita cirkeli nebejuokaukit. Geda.

  • Paminklas išnykusiam Uldukių kaimui?

  • Kur gi ne padarė cirka klaunai susirinko pinigai išplauti žmonės toliau kaip vargo taip vargsta, rašyti mes visi galime.gražiai bet ar keičiasi rajono žmoniu gyvemimo sąlygos? Kokio lygio yra komunikacija su žmonėmis juk rajonas yra salyginai mažas na o komunikacija valdžios su žmonėmis galima sakyti prasta jai taip ir toliau nenuostabu kad žmonės nenori čia gyventi ir tuo labiau kurti ateities be perspektyvos.

  • Už tokį šudą 200 tuskst. Ryskai isplove pinigus. Nenuostabu kodel Kupiškio gatves ir saligatviai apgailetini. Pinigai kazkam i kisene suplauke. Kur STT ziuri?

  • Juodpėniečiai, žemiečiai Jūs mano brangūs! Nejaugi negalėjote nors vieno savo delegato pastatyti nuotraukai į kitą būrelį. O tai dabar labai jau tikroviškai atrodo. Viršūnės sau, šaknelės sau. O gal nepriėmė?

  • Kodėl nebuvo pakviesti LR Prezidentas ir Premjerė ?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video