2024/04/27

 

SUŽIBO KUPIŠKIO MIESTO KALĖDŲ EGLĖ

Penktadienio vakarą centrinėje Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje įžiebta pagrindinė miesto Kalėdų eglė. Šviesomis sutvisko ir kitos aikštės puošmenos. Buvo ir koncertas, vaikų laukė Kalėdų senelio rezidencija, veikė šventinė mugė.

Jurga BANIONIENĖ

Renginio metu pasirodė Kupiškio kultūros centro vaikų dainavimo studija, Subačiaus padalinio merginų vokalinis ansamblis „Smile“, Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos vaikų ansamblis. Skambėjo atlikėjo Anatolijaus Oleiniko dainos.

Susirinkusius sveikinęs rajono meras Algirdas Raslanas sakė, kad žiema atskubėjo ir pas mus į Kupiškį. Balta ir truputėlį šalta, nes artėja Kalėdos. Jis padėkojo Kupiškio rajono policijos komisariato bendruomenei, padovanojusiai miestui labai gražią eglę.

„Noriu paprašyti visų, kada ji bus įžiebta, įsidėkime į delnus mintimis po žiburėlį ir atsineškime į savo namus. Tegul jis juos sušildo, tegul sušildo jūsų širdis, ir viltingai žiba visus ateinančius 2024 metus. Tada galėsime gatvėje šypsotis vieni kitiems ir dalintis savo širdies šiluma“, – linkėjo meras.

Netrukus buvo įžiebta miesto eglė. Buvo galima apsilankyti Kalėdų senelio rezidencijoje, kuri šįkart persikėlė iš aikštės į Kupiškio viešąją biblioteką. Kas sušalo, galėjo išgerti karšto gėrimo, paskanauti mugėje siūlomų skanėstų. Po eglutės įžiebimo kupiškėnai dar neskubėjo skirstytis – fotografavosi prie eglutės ir kitų aikštės dekoracijų.

Savivaldybės administracijos Infrastruktūros skyriaus vyr. architektas Tomas Furmonavičius informavo, kad L. Stuokos-Gucevičiaus aikštės ir eglutės puošybai panaudotos atnaujintos turimos ir užsakytos naujos tautodailininkės Irenos Vapšienės pintos dekoracijos (sodų reketukai, angelai, žvaigždės ir snaigės), išnuomotos apšvietimo stulpų dekoracijos, pastatomos dekoracijos – karkasinės eglutės ir „kometos“.

Savivaldybės pateiktais duomenimis, kalėdiniam miesto papuošimui skirti asignavimai – 25 tūkst. eurų: Kupiškio miesto erdvių šventinio dekoravimo darbai – 11 386 Eur, šventinių dekoracijų ir nuomos paslaugos – 11 395 Eur, krano su operatoriumi paslauga  – 411 Eur, bokštelio nuoma ir valdymas, dekoracijų pajungimas prie miesto apšvietimo tinklų, kiti darbai bei paslaugos – 1 808 Eur.

Praėjusiais metais kalėdinė miesto puošyba atsiėjo kiek mažiau – 21 tūkst. 750 Eur, 2021 m. – 25 tūkst. 135 Eur.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Graži ta mūsų eglė. Daug žmoniu susirinko. Gaila, kad maltiečiai tik priešpiet dalino sriubą. Vakare būtų buvę geriau. Žmonės šventiškai nusiteikę, dosnūs. O priešpiečiu aikštėje mažai kas ir sukiojosi. Na, savivaldybės tarnautojai buvo atėję.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video