2024/04/28

 

RESPUBLIKONAI UŽBLOKAVO ĮSTATYMO PROJEKTĄ DĖL PAGALBOS UKRAINAI IR IZRAELIUI

Asociatyvi Unsplash nuotrauka

Trečiadienį respublikonų mažuma JAV Senate per procedūrinį balsavimą užblokavo įstatymo projektą dėl papildomo finansavimo, kuris, be kita ko, apima pagalbą Ukrainai ir Izraeliui, motyvuodama tuo, kad jame nėra nuostatų dėl sienų politikos pokyčių, praneša „Ukrinform“.

Pagal procedūros taisykles įstatymo projektas turėjo surinkti ne mažiau kaip 60 balsų, kad būtų pateiktas tolesniam svarstymui. Jam pritarė 49 senatoriai, 51 balsavo prieš.

Nepriklausomas senatorius Bernie Sandersas prisijungė prie 49 respublikonų. Be to, daugumos lyderis Chuckas Schumeris balsavo prieš, kad galėtų vėl pateikti dokumentą svarstyti.

Prieš procedūrinį balsavimą senatorius Ch. Schumeris pareiškė, jog respublikonai iš esmės pavertė pagalbą Ukrainai įkaite, rūpindamiesi tik savo partijos vidaus interesais ir nesileisdami į jokius kompromisus.

„Kam stabdyti pagalbą Ukrainai, jei jie net neįstengia pateikti paketo dėl pasienio, kurį galėtų priimti Senatas?“ – sakė demokratų lyderis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, senatoriai demokratai išvakarėse pateikė įstatymo projektą dėl papildomo JAV nacionalinio saugumo poreikių finansavimo, kurio bendra suma sudaro apie 111 mlrd. dolerių. Dokumente numatoma pagalba Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui, taip pat priemonės JAV pietinės sienos apsaugai stiprinti.

JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį pasakė yra pasirengęs nusileisti derybose su respublikonais dėl Meksikos sienos reformų, jei jie parems siūlymą Ukrainai suteikti daugiau pagalbos.

„Tai pernelyg rimta“, – sakė J. Bidenas.

„Esu pasirengęs eiti į didelius kompromisus dėl sienos. Mes turime sutvarkyti sugedusią sienų sistemą. Ji neveikia. Tačiau kol kas jokio atsakymo nesulaukiau“.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video