2024/04/27

 

PO SMŪGIO ŠILUMINEI ELEKTRINEI UKRAINA VĖL RAGINA ŽMONES TAUPYTI ENERGIJĄ

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Ukraina ketvirtadienį paragino gyventojus taupyti energiją po to, kai buvo apšaudyta netoli fronto linijos esanti elektrinė – tai pirmas toks įspėjimas šią žiemą.

Pareigūnai jau kelis mėnesius kartojo, kad Maskva planuoja intensyviau smūgiuoti energetikos infrastruktūrai, panašiai, kaip praėjusiais metais, kai atakos prieš elektros tinklus lėmė visuotinius elektros energijos tiekimo sutrikimus.

„Šią popietę priešas atakavo vieną iš šiluminių elektrinių fronto linijos zonoje. Dėl apšaudymo buvo smarkiai apgadinta jos įranga“, – pranešė Energetikos ministerija. Ji nenurodė, kuri elektrinė nukentėjo, tačiau teigė, kad nustojo veikti du jos energijos blokai, todėl tinkle „laikinai trūko elektros energijos“.

„Energetikos ministerija kreipiasi į vartotojus, prašydama padėti energetikams protingai ir taupiai vartojant elektros energiją, ypač didžiausios apkrovos valandomis“, – sakoma jos pranešime.

Ukrainos ministras pirmininkas Denisas Šmyhalis socialiniame tinkle rašė, kad prie elektros energijos trūkumo prisidėjo žemesnė temperatūra, skubūs remonto darbai ir saulės energijos trūkumas.

„Vyriausybė ir energetikai dabar ragina visus mažinti elektros energijos vartojimą. Ypač nuo 9 iki 19 val.“, – sakė jis.

Kyjivas prašo Vakarų šalių padėti stiprinti oro gynybos sistemas, jei Rusija vėl pradėtų sistemingai atakuoti energetikos objektus, kaip tai darė praėjusią žiemą.

Be to, Ukraina kreipėsi į kaimynines ES šalis, prašydama užtikrinti elektros energijos eksportą, po to, kai lapkritį paskelbė, kad negali pagaminti pakankamai elektros ir patenkinti šildymo poreikių.

Živilė Aleškaitienė (AFP)

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video