2024/07/27

 

KUPIŠKIO KULTŪROS CENTRO JUBILIEJUS SU SVEČIAIS IR NAUJA INICIATYVA

Šventinio koncerto akimirka. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Kultūrinės veiklos ištakos Kupiškyje siekia prieškario laikus. Tuomet čia kultūriniai renginiai daugiausia vykdavo J. Apšegos („Aušros“) salėje. Sovietiniais metais kultūros namai atidaryti 1950 m. po karo atstatytoje buvusioje sinagogoje. Ten kurį laiką glaudėsi ir biblioteka, muziejus, kultūros skyrius.

Prieš 40 metų Kupiškyje, kairiajame Kupos upės krante, iškilo naujas kultūros namų pastatas. Čia iš buvusios Kupiškio sinagogos pastato persikraustę kultūros darbuotojai atvertė naują šios įstaigos istorijos lapą. 1983 metų gruodžio 3-oji laikoma ne tik šio pastato statybos pabaigtuvių diena, bet ir tarsi antru šios kultūros įstaigos gimtadieniu.

Ta proga Kupiškio kultūros centre (kultūros namai taip pervardyti 1999 metais) praėjusį sekmadienį vyko šventė „Žvaigždžių lietus“.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Prisiminimai, pasvarstymai ir sveikinimai

Renginį vedė Kupiškio kultūros centro režisieriai Vilija Morkūnaitė ir Gedmantas Juozėnas. Jie teigė, kad didžiausias džiaugsmas stovėti scenoje, kuri yra ne tik jų darbo vieta, bet ir didelė gyvenimo dalis, prabėgusi kartu su kupiškėnais kuriant kultūros turinį. Kultūra svarbi visos bendruomenės gyvenimo sritis. Ji vienija skirtingus žmones bendram tikslui – puoselėti, saugoti ir perduoti jaunajai kartai ne tik tradicijas, bet ir ateities svajones.

„Tikime, kad per 40 metų kelionę drauge Kultūros centras jums tapo dvasinės atgaivos vieta, erdve, kur galite realizuoti savo kūrybinius sumanymus, pailsėti nuo kasdienių rūpesčių“, – kalbėjo V. Morkūnaitė susirinkusiems į šventę žmonėms.

Paminėti ir plojimais pagerbti buvę šio laikotarpio įstaigos vadovai Kazys Stančikas, Vanda Samulionienė, Jolita Janušonienė, taip pat su dėkingumu prisimintas jų buvęs kolega amžinatilsį Rapolas Lukoševičius.

Padėkota ir visiems Kultūros centro darbuotojams. Pabrėžta kiekvieno svarba, taip pat žiūrovų, kurie prisideda prie šios įstaigos sėkmės.

Plačiau skaitykite gruodžio 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Koncertavo kraštiečiai Miglė Pivoriūnaitė-Jakšienė ir Vytautas Lukočius. Pastarasis pripažintas ryškiausia asmenybe, verta „Kupiškio kultūros atminimo ženklo“ nominacijos.
Kupiškio kultūros centro senjorų tautinių šokių kolektyvas „Susiedai“ (vadovė Dalia Senvaitienė) tapo „Kupiškio kultūros atminimo ženklo“ nominantu, kaip unikalaus kultūros reiškinio pavyzdys. Šis meno mėgėjų kolektyvas be pertraukos gyvuoja 40 metų.
Viena iš atminimo ženklo konkurso nugalėtojų Agnė Matusevičiūtė su savo mokytoja Lena Ziniene pagerbtos per Kultūros centro šventę. Antra šio konkurso laimėtoja tą dieną negalėjo atvykti.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video