2024/04/29

 

KO REIKIA, KAD, AVĖDAMI AULINIUS BATUS, VISADA JAUSTUMĖTĖS JAUKIAI IR PATOGIAI?

Unsplash nuotrauka

Kaip visų rūšių avalynė, taip ir auliniai batai gali būti avimi ne tik darbo, bet ir patogaus laisvalaikio leidimo tikslais. Be to, stilingai atrodantys auliniai batai ne tik padeda išsiskirti iš minios, bet ir leidžia jūsų kojoms jaustis patogiau ir šilčiau. Tad tinkamai pasirinkus aulinukus visada galima jaustis patogiai ir netgi susilaukti aplinkinių komplimentų.

Iš ko yra gaminami auliniai batai?

Kaip žinome auliniais batais yra laikoma ta avalynė, kuri dengia ne tik kojų pėdą, bet ir blauzdą. Pasitaiko tokių aulinių batų, kurie siekia net dalį šlaunies. Šių batų aulai gaminami iš minkštų chrominių odų, dirbtinės odos, tekstilės ar plastiko. Jų vidus gali būti dengtas kailiu arba vilna. Ilgo aulo batus labiausiai mėgsta moterys.

Patys auliniai batai yra trijų rūšių – suvarstomi, užsegami arba užtraukiami užtrauktuku. Jų padai gaminami iš gumos, termoelastoplasto, polivinilchlorido, poliuretano ir kitų termiškai apdorotų medžiagų.

Kaip vyrams priderinti kelnes prie aulinių batų?

Įprastai žieminių vyriškų kostiumų kelnės yra trumpesnės, kad jų apačia nekristų ant pusbačių, o, kai avimi auliniai batai, tokios kelnės atrodo dar gražiau. Ta pati taisyklė galioja ir moterims, kurios šaltuoju metų laiko vaikšto apsimovusios kelnes ir avi aulinukus.

Žymiai gražiau atrodo vyriški aulinukai prie tų kelnių, kurios neturi aštraus išlyginto kanto. Ir jokiu būdu nereikėtų sukišti kostiuminių kelnių klešnes į aulinių batų aulus.

Kaip tinkamai prižiūrėti aulinius batus?

Žiemą nuo sudrėkusio sniego ir takus bei kelius nuklojusios druskos ant aulinių batų atsiranda baltos dėmės. Jos lengvai nepasiduoda nuvalomos. Tai padaryti bus lengviau, jei jas valysime pamirkę skudurėlį į valgomo šaukšto acto ir stiklinės vandens skiedinį. Dar padeda ir pusiau perpjautas svogūnas, kai juo patrinamos dėmės.

Pasibaigus žiemai tam laikotarpiui skirtus ilgo aulo batus reikia labai kruopščiai valyti. Įprastai tokių batų padai yra grublėti, todėl būtina iškrapštyti visus nešvarumus iš padų griovelių. O jeigu šie batai yra su užvarščiais, juos reikia išverti ir išplauti. Žieminių aulinukų geriau nelaikyti atviroje vietoje, kad jie iki sekančios žiemos neprisitrauktų dulkių. Šiuos batus geriausia laikyti maišeliuose.

„Market Rats“ inf.

Užs. Nr.1477

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video