2024/07/26

 

KŪDIKIAMS KUPIŠKIO LIGONINĖJE – MASAŽAS IR MANKŠTA

Autorės nuotrauka

Kupiškio ligoninėje nuo šiol nemokamai teikiamos kūdikių masažo ir mankštos paslaugos. Tam reikia iš šeimos gydytojo gauti siuntimą į fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojo konsultaciją.

Jurga BANIONIENĖ

Pasak Kupiškio ligoninės direktoriaus pavaduotojos gydymui Ingos Juknevičienės, šių paslaugų teikimas ligoninėje kurį laiką buvo pristabdytas. Šiandien paslauga atnaujinta.

„Pritaikėme patalpas, atnaujinome kabinetą ir specialistai vėl atliks kūdikių masažą ir mankštą.

Toks poreikis visada buvo ir iki šiol yra rajone, nors gimstamumas ir sumenkęs, bet vis tiek tai nauda motorinei kūdikio raidai, vystymuisi. Kartais būna sutrikę tonusai, per dideli ar per silpni. Su mankšta ir masažu galime juos atstatyti į tinkamą lygį“, – sakė I. Juknevičienė.

Pašnekovės teigimu, tėvai, norintys gauti šias paslaugas, turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją ar pediatrą.

„Privaloma kasmėnesinė kūdikio apžiūra. Vaikų raida vertinama kas tris mėnesius.

Jei šeimos gydytojas ar pediatras kažką įtaria, gal kūdikis nebando sėstis, ropoti, nesiverčia, ar sutrikę tonusai, yra raidos sutrikimas, galima siųsti į fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojo konsultaciją.

Gydytojas reabilitologas pritaiko, kas tam kūdikiui reikalinga – mankšta ir masažas, ar tik mankšta, tik masažas, o galbūt ir kitos papildomos procedūros“, – kalbėjo gydytoja.

Kadangi eilės pas gydytojus reabilitologus ilgos, reikia laukti kelis mėnesius, anot I. Juknevičienės, nuspręsta, kad kūdikiai (vaikai iki 1 metų) pas juos turi patekti be eilės.

„Nereikės laukti dviejų mėnesių, nes per tiek laiko gali būti padaryta nepataisoma žala ir procedūros būtų nebetikslingos“, – pabrėžė pašnekovė.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Puiku labai gerai

Rekomenduojami video