2024/07/26

 

GARAŽAS ATITEKS TIK PER TEISMĄ?

Kupiškėnė Marfa Gabriūnienė dvejus metus vargsta norėdama teisiškai įregistruoti savo garažą. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Jei turi turto, turi ir galvos sopulio. Tuo įsitikino kupiškėnė Marfa Gabriūnienė.

Moteris papasakojo, kad dveji metai jos vyras Romualdas Gabriūnas negali teisiškai įregistruoti garažo, kurį prieš daugelį metų pasistatė savo lėšomis.

Kodėl susiklostė tokia padėtis ir kaip būtų galima ją išspręsti?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Biurokratizmo įkaitai

„Turime garažą ir neturime. Tokia dviprasmiška situacija. Norime teisiškai įregistruoti šį nekilnojamąjį turtą, kad vėliau norint jį parduoti nekiltų jokių nesusipratimų.

Turime garažo kadastro bylą, susitvarkėme visus reikiamus dokumentus, kaip patarė teisininkai, sumokėjome mokestį, kad galėtume garažą įregistruoti Registrų centre.

Tas mokestis kažkur pakibo ore, nes ten jo neregistruoja, nes neturime garažų bendrijos „Draugystė“ pirmininko pažymos, kad garažas yra toje bendrijoje ir priklauso mums.

Visur, kur tik šiuo klausimu kreipėmės, mums atsakė, kad reikia sušaukti garažų bendrijos narių susirinkimą ir išsirinkti pirmininką. Kas to imsis? Esame pagyvenę žmonės ir mums tai būtų per sunku“, – bėdojo M. Gabriūnienė.

Pasak moters, bendrijos antspaudą turi ir mokesčius renka Jonas Valma, bet jis nėra bendrijos pirmininkas. Jis tik raštu jiems patvirtino, kad yra sumokėję visus garažo bendrijos nariui priklausančius mokesčius ir neturi skolų.

Garažų bendrijos bėdų nors vežimu vežk

Paklaustas, kodėl Gabriūnai negali teisiškai įregistruoti savo garažo, J. Valma atsakė, kad garažų bendrija „Draugystė“ neturi įregistravusi savo įstatų ir nėra išsirinkusi bendrijos pirmininko.

Plačiau skaitykite lapkričio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video