2024/04/28

 

BEGLOBIŲ GYVŪNŲ UŽUOVĖJA – IR KUPIŠKIO RAJONE

Lienos įsigytai senai sodybai reikia remonto, bet ji džiaugėsi, kad reikalai po truputį juda į priekį. Autorės nuotraukos

Kupiškio rajonas pagaliau turi gyvūnų globos namus. Visai neseniai juos Skverbų kaime įkūrė biržietė Elena, kuri prašė vadinti ją Lienos vardu.

Kristina VALYTĖ

Pašnekovei tai buvo sena svajonė.

„Visą laiką gyvenau mieste dėl vaikų, bet vaikai užaugo, ir taip nutiko, kad likau viena. Supratau, kad dabar yra metas įgyvendinti savo didžiausiai svajonei – gyventi kaime ir įkurti gyvūnų globos namus. Ieškojau erdvios sodybos prie pagrindinio kelio ir man šis variantas puikiai tiko.

Aišku, sodyba sena, čia reikia įdėti daug rankų darbo, bet judame mažais žingsneliais į priekį“, – pasakojo moteris.

Ji turi vienkiemio tipo sodybą su beveik dviejų hektarų žemės sklypu šalia Skverbų autolaužyno. Ten ir atsirado VšĮ „Lakis“.

Pasak Lienos, šiandien čia prieglobstį rado devyni šunys ir penkios katės, gyvena keli vėžliai. Visų jų istorijos – skirtingos.

Plačiau skaitykite lapkričio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Skverbų kaime, netoli autolaužyno, įsikūrė gyvūnų globos namai. Jų šeimininkė Liena seniai svajojo globoti likimo nuskriaustus gyvūnus.
Šiandien VšĮ „Lakis“ gyvena devyni šunys, penkios katės ir keli vėžliai.
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kilni misija, bet idomu ar bus vet gydytojas šiame ,,Lakyje“, ar kol gyvens gyvuliukas ,tol gerai.

  • Šaunuolė,labai trūksta tokių prieglobščių mūsų teritorijoje.

    • Tol kol tai nebus valstybės reikalas,gyvūnų globa bus podukros vietoj.Esam baisioj kloakoj,iš kurios niekaip neišlipam.S T E R I L I Z A C I J A ir tik ji gali duoti teigiamus poslinkius.Sugriežtinti dar labiau gyvūnėlių nepriežiūros padarinius,tikrinti daugintojų buveines,padidinti baudas už pažeidimus.O šiaip tai valstybės veikėjai tik stebėtojai,kurie žada,žada,žada.

  • Zina nuostabu sėkmės.

  • Šaunuolė

  • Kokia šaunuolė ačiū tau Lena,širdį skauda matant benamius ir nemylimus mūsų mažuosius draugus.Tikiuosi geros valios žmonės parems jūsų globotinius.Sėkmės didelės.

  • Ačiū dievui kad atsiranda gerų žmonių

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video