2024/04/28

 

VIENA SVARBIAUSIŲ TRANSPORTO PRIEMONĖS DETALIŲ – STARTERIS

Atsiradus bent menkiausioms problemoms su mašinos užvedimu, dažniausiai manome, jog tai akumuliatoriaus problema. Tačiau taip yra ne visada, kaltininkas gali būti ir starteris ar jį sudarantys komponentai. Ši detalė yra viena svarbiausių automobilyje, todėl jeigu norite sužinoti apie ją daugiau, kviečiame skaityti toliau – pateikiame pagrindinius aspektus, kuriuos verta žinoti apie starterį.

Kas yra starteris?

Starteris yra svarbus komponentas automobilyje, traktoriuje bei kitose transporto priemonėse. Ši detalė yra atsakinga už variklio paleidimą. Jai sugedus, nebus galimybės užvesti transporto priemonės ir ja naudotis. Tai tarsi nedidelis elektros variklis, kuris leidžia užvesti vidaus degimo variklį. Starteriai įprastai skiriasi priklausomai nuo automobilio tipo, modelio bei kitų aspektų.

Kokios dažniausiai pasitaikančios starterio gedimo priežastys?

Kaip ir kiekviena detalė, starteris taip pat gali sugesti. Taigi, trumpai apžvelkime dažniausiai pasitaikančias gedimo priežastis:

  • perkaitimas, todėl bandant užvesti automobilį ar kitą transporto priemonę, būtina daryti pertraukas, nes ši detalė nėra skirta dirbti ilgai;
  • rūdys – juk korozija yra vienas didžiausių priešų daugeliui automobilio detalių;
  • perdegęs elektromagnetas – gana dažnai pasitaikanti gedimo priežastis;
  • rotoriaus gedimas;
  • įvairūs mechaniniai pažeidimai.

Taigi, starterį gali neigiamai veikti įvairūs išorės poveikiai, todėl verta investuoti į kokybišką detalę, kuri tarnaus ilgai.

Kaip žinoti, kad atėjo metas pasikeisti starterį?

Požymių, kad laikas pakeisti starterį nauju gali būti pačių įvairiausių. Gali būti sunku užvesti variklį, galite pastebėti prietaisų skydelio apšvietimo trikdžius. Starteriui perkaitus – taip pat galite pajusti nemalonų degėsių kvapą. Be šių išvardintų požymių, galite girdėti čaižų metalinį ar trinties garsą bandant užvesti mašiną bei pastebėti kitus neįprastus trikdžius. Tokiu atveju svarbu nedelsti ir patikėti starterio keitimą šios srities profesionalams.

Kokia yra starterio kaina?

Kaina gali būti labai įvairi, tačiau verta rinktis tokį starterį, kuris labiausiai atitinka kainos ir kokybės santykį. Mašinos dalims nereikėtų itin taupyti, nes nuo to priklauso transporto priemonės saugumas bei efektyvumas, todėl rinkitės optimaliausią variantą.

Išsirinkti jums labiausiai tinkamą starterį padės šios srities specialistai, serviso meistrai. Jie ne tik atsakys į dominančius klausimus, bet ir patars kaip išsirinkti tinkamiausią.

„Seospiders“ inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.1433

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video