2024/04/27

 

KOKIUS RIEŠUTUS YRA NAUDINGIAUSIA VALGYTI SVEIKATAI?

Kiek kartų per dieną žmogus turėtų valgyti, vieningos nuomonės vis dar neprieita. Tam nėra nustatyta ir griežtų rekomendacijų, mat tarp specialistų pasitaiko įvairių nuomonių. Vis dėlto neginčytina yra tai, kad mityba turėtų būti subalansuota, jai rekomenduojama rinktis kuo sveikesnius produktus. Nepaisant to, daugelis išalkę tarp pagrindinių valgymų griebiamės ne itin sveikų užkandžių, tokių kaip sausainiai, šokoladiniai batonėliai ar bandelės. Tačiau norintiems į savo mitybą įtraukti sveikesnių produktų ir jais pakeisti saldumynus, siūloma kur kas geresnė ir sveikesnė alternatyva. Mitybos specialistai siūlo į savo racioną įtraukti riešutus. Riešutai, tai sveikas ir naudingas sveikatai maisto produktas.

Kuo mums naudingi riešutai?

  • Kiekviena riešutų rūšis pasižymi skirtingomis savybėmis. Todėl žinodami riešutų savybes galime į savo racioną įtraukti didesnį kiekį tų, kurie mums būtų naudingiausi.
  • Graikiniai riešutai gerina smegenų veiklą, todėl jie ypač naudingi besimokantiems ir daug protiškai dirbantiems žmonėms. Taip pat graikiniai riešutai didina atsparumą peršalimo ligoms, todėl jie gali būti ypač naudingi tuomet kai kyla didžiausia grėsmė susirgti.
  • Sportuojantys ar sunkiai fiziškai dirbantys, į savo mitybos racioną turėtų įtraukti daugiau lazdyno riešutų. Juose gausu kalcio, kuris padeda stiprinti raumenis, gerina kraujo krešumą.
  • Brazilinės bertoletijos gali padėti spręsti grožio problemas. Šiuose riešutuose gausu seleno, todėl jie ypač naudingi mūsų plaukams, nagams bei odai.
  • Vieni pigiausių ir populiariausių yra žemės riešutai. Tačiau jie taip pat yra naudingi mūsų organizmui. Juose gausu mineralų ir niacino, kuris plečia kraujagysles, gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje.
  • Anakardžio riešutuose gausu geležies ir folio rūgšties. Todėl jų patartina valgyti nėščiosioms, kūdikį žindančioms  moterims, menstruacijų ar menopauzės periodu.
  • Per parą patartina suvalgyti ne daugiau kaip saują riešutų. Jais galima gardinti salotas ar košes, jie pagerina ir desertų, pyragų skonį.

Dėl jų savybių ir sudėtyje esančių naudingų elementų, riešutus pelnytai galime laikyti mūsų organizmui naudingu produktu. Juos rekomenduojama įtraukti į savo mitybą ir vartoti kaip užkandį tarp pagrindinių valgymų.

„Seospiders“ inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.1428

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video