2024/04/28

 

KAIP PRIŽIŪRĖTI VAKUUMINĮ SIURBLĮ, KAD JIS TARNAUTŲ KUO ILGIAU?

Šiuo metu rinkoje yra daug įvairių vakuuminių siurblių, tinkančių bet kokiam pritaikymui. Nesvarbu, ar jūsų įmonė naudoja alyvos sandarinimo ar sauso vakuuminio siurblio technologiją, būtina optimizuoti produktyvumą, kad būtų kuo mažiau prastovų. Keli ženklai, kad vakuuminiai siurbliai reikalauja ypatingos priežiūros.

  • Vakuuminis siurblys yra triukšmingas

Vakuuminiai siurbliai gali būti gana triukšmingi. Jie atlieka sunkų darbą tiek pramoninėje, tiek medicinos aplinkoje ir laikui bėgant palaipsniui nusidėvi. Kai dalys susidėvi, siurblys gali garsėti. Kartais papildomas triukšmas gali reikšti, kad sistemoje barška įstrigusios šiukšlės. Tai gali būti lengva išspręsti – tiesiog suraskite ir pašalinkite jas.

Garsus siurblys taip pat gali reikšti, kad susidėvėję guoliai, kuriuos reikia pakeisti arba sutepti.

Kitais atvejais per didelis siurblio triukšmas gali būti ženklas, kad visa sistema netrukus suges.

  • Siurblys nesukuria daug siurbimo

Nors problemas, susijusias su pernelyg dideliu siurblio triukšmu, gana lengva nustatyti iš ausies, problemas, susijusias su siurbimo galios praradimu, gali būti sunkiau diagnozuoti.

Kai siurblys praranda siurbimo galią, tai gali reikšti problemą, susijusią su visa sistema arba problema, susijusia su siurbliu. Jei patiriate vakuumo virš įtampius, paprastai galite atsekti problemą iki vamzdynų problemų su įleidimo linija.

Kai pajuntate siurbimo galios praradimą, taip pat turėtumėte patikrinti sistemos sandariklius. Jei oras patenka į sistemą, siurbliui bus sunku sukurti pastovų vakuumą.

  • Per daug galios iš siurblio

Jei jūsų vakuuminis siurblys gamina per daug arklio galių, tai gali sukelti papildomų problemų jūsų sistemoje, jei jis nesukonstruotas taip, kad atlaikytų perteklinę galią arba jei siurbiama medžiaga turi būti transportuojama mažesniu greičiu.

Norėdami pradėti šalinti perteklinės galios problemas, patikrinkite savo sistemos diržus. Jei jie netinkamai įtempti, jie gali generuoti perteklinę arklio galią. Be to, per didelę vakuuminio siurblio arklio galią gali sukelti apribojimas siurblio įleidimo arba išleidimo angoje.

  • Vakuuminis siurblys kartais vibruoja

Jūsų vakuuminis siurblys ir jo sistema turi veikti vienodu greičiu ir triukšmo lygiu.

Retkarčiais didėjanti vibracija ir triukšmo lygis gali reikšti, kad jūsų vakuuminio siurblio sistema turi būti prižiūrima prieš įvykstant katastrofiškesniam gedimui.

Dažnai vibracija su pertrūkiais didėja dėl žemų įleidimo vamzdžių kišenių, todėl srautas per siurblį yra netolygus.

Galiausiai, jei jūsų vakuuminis siurblys vibruoja tik kartais, tai gali reikšti, kad pačios variklio dalys pradeda sugesti ir laikas atlikti sistemos techninę priežiūrą.

„Seospiders“ inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.1434

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video