2024/04/27

 

PRATĘSTAS VAIRUOTOJO SVEIKATOS MEDICININĖS PAŽYMOS TERMINAS

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Gera žinia vairuotojams, kad sveikatos apsaugos ministras iki birželio 1 dienos pratęsė negaliojančių medicininių pažymų terminą. Bus daugiau laiko pasitikrinti sveikatai, paskirstyti tokių pacientų srautus.

Šio sprendimo imtasi tada, kai paaiškėjo, kad Lietuvoje apie 300 tūkst. vairuotojų neatnaujino medicininių pažymų galiojimo ir nuo 2024 metų sausio 1 dienos gali netekti teisės vairuoti, kol nepasitikrins sveikatos.

Mat nuo tos datos, pagal Seimo priimtą įstatymą, šios medicininės pažymos galiojimas bus susietas su vairuotojo pažymėjimo galiojimu. Visgi delsti pasitikrinti sveikatą vairuotojams nereikėtų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Elona Brinkaitė pakomentavo, ar pastaruoju metu daug vairuotojų ateina pratęsti sveikatos pažymos, ar jiems ilgai tenka laukti apsilankymo pas gydytojus.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Pusė pacientų dėl pažymos

Taigi iki birželio 1 dienos visiems vairuotojams, kurie turi nebegaliojančią sveikatos patikros pažymą, bus galima dalyvauti eisme ir jie nebus baudžiami.
Kad gautų asmens sveikatos pažymą, vairuotojai turi apsilankyti pas šeimos gydytoją ir gauti psichiatro ir psichologo konsultaciją.

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorės Elonos Brinkaitės paprašėme pakomentuoti, ar pastaruoju metu daug vairuotojų ateina pratęsti sveikatos pažymos, ar jiems ilgai tenka laukti apsilankymo pas gydytojus.

Pašnekovė sakė, kad asmens sveikatos pažyma vairuotojui išduodama siekiant užtikrinti saugų elgesį kelyje.

„Apie tris mėnesius gydymo įstaigoje jaučiamas pacientų suaktyvėjimas, juos registruojant dėl vairuotojų medicininės pažymos.

Šiuo metu pacientų srautą galima dalyti per pusę, t. y. apie 50 proc. kreipiasi dėl vairuotojų sveikatos patikrinimo ir pažymos gavimo, antra dalis – dėl kitų sveikatos problemų.

Į mūsų gydymo įstaigą kreipiasi visi Kupiškio rajono gyventojai dėl psichiatro ir psichologo konsultacijų, todėl pas šiuos specialistus patekimo, laukimo laikas ilgėja. Šiuo metu registruojama sausiui.

Pas šeimos gydytojus registracija vyksta įprastai, laukimo eilė yra iki 14 dienos“, – pakomentavo E. Brinkaitė.

Plačiau skaitykite lapkričio 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video