2024/04/28

 

DARBAS KULTŪROS CENTRE – AR REIKIA PAŽINČIŲ

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Įmonių, įstaigų vadovai dažnai nusiskundžia, kad sunkiai randa reikiamų darbuotojų. Pastarieji vėl pateikia svarių argumentų, kodėl siūlomos darbo vietos jiems nepatrauklios. Būna ir taip, kad žmonės nežino apie laisvas darbo vietas, nemoka susirasti šios informacijos.

Ar lengvai prieinama informacija apie laisvas darbo vietas? Ar visada rengiami konkursai norintiems įsidarbinti žmonėms?

Tokie klausimai kilo išgirdus vieno žmogaus pasvarstymus apie įsidarbinimo Kupiškio kultūros centre galimybes.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Informacijos per mažai

Tas žmogus (jo vardas ir pavardė redakcijai žinomi, – aut. past.) nusistebėjo, kad Kupiškio kultūros centro interneto svetainėje pamatė informaciją apie laisvus etatus, o jokios informacijos apie skelbiamus konkursus į tas darbo vietas nėra.

Žinojo, kad buvo laisva kultūros vadybininko vieta Subačiaus padalinyje, o šiandien tyliai, ramiai tas pareigas eina kitas asmuo.

„Gal ten tik per pažintis galima įsidarbinti? Kodėl neviešinami šie konkursai? Kaip įsidarbinti Kupiškio kultūros centre?“ – klausė jis.

Plačiau skaitykite lapkričio 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Vievio, Alytaus, Lazdijų, Trakų, Liškiavos…. kultūros centrai yra VšĮ, Gal ir Kupiškyje reikėtų reorganizuoti kultūros centrą į viešąją įstaigą su įstaigos filialais?

  • Berods dar visai neseniai (nepilnai prieš 3 metus), Skapiškio kultūros vadybininkė, buvo pakviesta dirbti šioms pareigoms … telefonu. Viskas labai paprasta. Jokio konkurso nebuvo. Tad nieko keisto, kad tą pati situacija galioja visiems kultūros centro padaliniams.

  • Visi konkursai tik dėl akių.reikia pažinčių

  • Kažkas turi atsakyti už betvarkę ir savivalę įstaigoje. Valstybės ir savivaldybių kultūros centrai finansuojami iš valstybės ir Savivaldybių biudžetų. Kultūros centruose konkursinių pareigų sąrašą ir konkursų tvarką nustato darbdavys arba steigėjas. Gal sureaguotų steigėjas, kad laikas konkursą skelbti į kultūros centro vadovo pareigas. O gal yra kliūčių, dar ne laikas….

  • Užkliūvo subačiaus vadyba, o šimonyse kitaip? Kas atsakys kulturinį ar vadybinį išsilavinimą turi naujai įdarbinta šimonių kulturkės vadybininkė. turi vadybos patirtį? vyko konkursas?

  • Žiūriu aš į mažą Kupiškį ir matau didelę Lietuvą. Nes ir čia, ir Lietuvoje krikščionys demokratai ir senieji komunistai, yra tvirtoje vienybėje . Matyt, dėl „kilnių“ tikslų ?

  • Kas iš tų konkursų, jei iš anksto jau numatyta, kam atiteks darbo vieta? Tik laiko gaišimas ir bereikalingai nervai….

  • Anuliuoti reikėtų darbuotojo priėmimą dirbti Subačiuje ir skelbti viešą konkursą jeigu tai konkursinė vieta.

  • Savaime suprantama,kad be pažinčių niekur.Juk net ir savi laukia darbo vietos NET 10metųApskritai galima daryti išvadą,kad Kupiškiui užtenka tarybinių laikų valdžios likučių .Visi normalūs ,išsilavinę žmonės net neieško čia darbo,nes turi daug geresnius darbus kituose miestuose ir didesnes galimybes karjeros srityje.

    • Neturint pažinčių savivaldybei, nesant jokioj partijoj, nėra šančų. Tik bereikalingas laiko gaišymas. Visi Kupišky tą žino.
      Kita problema, kad vietoj vieno gero savo srities specialisto įdarbinami 3 ir daugiau giminių daryt tą patį darbą.

      • Pirma reikėtų išmokti rašyti lietuviškai, tada eiti darbintis.

        • Užsidulkink su nosine

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video