2024/04/27

 

SVEIKATINGUMO ŠVENTĖ – KUPIŠKIO RAJONO VAIKAMS

Autorės nuotrauka

Lapkričio 13 dieną Kupiškio Povilo Matulionio progimnazija sulaukė didelio būrio svečių.

Čia sugužėjo rajono ugdymo įstaigų mokiniai ir juos atlydėję mokytojai.

Vyko sveikatingumo renginys „Eisiu – bėgsiu – būsiu sveikas 2023“, kurį progimnazijos bendruomenė surengė kartu su Rimanto Kaukėno paramos grupe.

Atvyko ne tik R. Kaukėnas, bet ir garsūs krepšininkai broliai Lavrinovičiai.

Sulaukta Rimanto Kaukėno paramos fondo steigėjo R. Kaukėno (antras iš dešinės). Renginio dalyvius sveikino rajono meras Algirdas Raslanas, Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė.

Jurga BANIONIENĖ

Šventė prasidėjo bendra mankšta ir šokiu. Vėliau vaikus pasveikino R. Kaukėnas.

Jis džiaugėsi, kad gali prisidėti prie iniciatyvos, siekiant paskatinti vaikus būti sportiškai aktyvius.

„Labai džiaugiamės, kad ši šventė vyksta daug metų. Gera, kad mokykla aktyvi, ją reikia palaikyti, nes tai pavyzdys kitiems, ši idėja išskirtinė“, – sakė R. Kaukėnas.

Susirinkusius pasveikino rajono meras Algirdas Raslanas, Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė.

Rita Totorienė, Kupiškio Povilo Matulionionio progimnazijos pagrindinio ugdymo skyriaus vedėja, priminė, kad minima ir Pasaulinė gerumo diena.

Gražiai sutapo, kad šią dieną progimnazijoje vyksta visą rajono ugdymo įstaigų bendruomenę suvienijusi sporto šventė.

Kaip padėka už nuolatinį bendradarbiavimą R. Kaukėnui įteiktas padėkos raštas.

Paskui vaikai išsiskirstė į skirtingas mokyklos vietas, sporto sales ir dalyvavo įvairiuose užsiėmimuose: patys mažiausi žaidė linksmus sportinius žaidimus, vyresni išbandė imtynes, irklavimą su „Concept“ treniruokliais, dalyvavo skrebinimo dirbtuvėse, jaunųjų šaulių mokymuose, kitose sportinėse rungtyse.

Šventės dalyviams įteiktos taurės, medaliai, įvairūs prizai.

P. Matulionio progimnazijos kūno kultūros mokytoja Eglė Mikėnienė teigė, kad progimnazijoje šis renginys vyko trečius metus.

Jo tikslas – kad silpnesnės sveikatos vaikai, taip pat kiti darželių, mokyklų ugdytiniai patirtų judėjimo džiaugsmą, labiau mylėtų sportą, susitiktų vieni su kitais, pabendrautų tarpusavyje.

Netrūko norinčių nusifotografuoti ir su krepšininkais broliais dvyniais Kšištofu ir Darjušu Lavrinovičiais, kurie yra R. Kaukėno labdaros fondo ambasadoriai.
Rimantas Kaukėnas su savo fondo atstovėmis ir Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos mokytoja Egle Mikėniene (pirma iš kairės).
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Viena diena sporto…o kiek reklamos.

  • Nebaisu stovėti šalia prievartautojų?
    Tikrai „puikus pavyzdys“ vaikams.

  • Esi labai piktas žmogus ir niekam turi būt nelinki gero

  • Tu esi labai piktas žmogus ir niekam nepadedi o tik kritikuojia

  • Rado ką paikviesti. Tuteišius žagintojus. Galėjo dar jų pusbrolį Andriuchą pasikviest. Ar bijojo, kad grandinėles nuplėš? Gal dar vaikučiams papasakojo, kaip zonoje nenusileisti į gaidžius.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video