2024/04/28

 

SMALSUMO KAMBARYJE – NAUJAS ATRADIMO DŽIAUGSMAS VAIKAMS

Šių metų rudenį duris pravėrė Panevėžio rajone, Karsakiškyje, įsikūręs Smalsumo kambarys. Vos 30 km nuo Kupiškio įsikūrusi sename mokyklos pastato antrajame aukšte pažinimo erdvė yra ypatinga. Ją kūrė VšĮ Debesų kiemas pedagogai.

Tai vaikų tyrinėjimą skatinanti erdvė, kurioje daugybė senų ir naujų daiktų paslėpta stalčiuose, stalčiukuose, spintelėse, o kiekvienas dalyvis randa tiek, kiek nori. Ir viskas vyksta tamsoje arba žvakių, lempų prieblandoje.

„Mes kūrėme naujo tipo žaidimų kambarį kartu su savo lauko darželio vaikais.

Kelis kartus testavome, ar tai, kas mums, pedagogams, atrodo įdomu, taip pat atrodo ir vaikams“ – prisimena VŠĮ Debesų kiemas vadovė Kristina Navaruckytė ir priduria, kad svarbu skatinti natūralų vaikų smalsumą per juos supančią aplinką.

„Sakykim, svečiuose mes nenorime, kad vaikai lystų po stalu, o štai Smalsumo kambaryje palindus po dideliu apvaliu stalu, galima kažką rasti“, – dalijosi mintimis ir intrigavo socialinė pedagogė Greta Šukė.

Smalsumo kambarys turi didelę erdvę lauke, kur galima žaisti, kepti zefyrus, lakstyti, kurti laužą. Viduje yra sporto salė.

Veikia vaikų kavinė, kurioje prekiauja darželinukai ir siūlo lankytojams pasimėgauti stebuklingais skanumynais.

Jau dabar, kalėdiniu laikotarpiu, darželių ir pradinių mokyklų grupėms siūlome ne tik apsilankyti Smalsumo kambaryje, pasėdėti prie laužo, bet ir užsisakyti edukacijas: ispaniškos dainos, žvakių dekoravimas arba kalėdinio žaisliuko gamyba.

Daugiau informacijos [email protected] arba tel. 8 601 47 588.

Adresas: Lėvens g. 4, Karsakiškis, Panevėžio r.

VšĮ Debesų kiemas inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.1401

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video