2024/04/29

 

DRAUDŽIAMA VAŽIUOTI VASARINĖMIS PADANGOMIS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. šalyje draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones su vasarinėmis padangomis. Keliuose leidžiama važiuoti tik žieminėmis, demisezoninėmis arba dygliuotomis padangomis. 

Mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius eksploatuoti su vasarinėmis padangomis draudžiama gruodžio–vasario mėnesiais, taip pat kovo–lapkričio mėnesiais, jeigu bent dalis važiuojamosios kelio dalies, kuria važiuojama, yra apsnigta ar apledėjusi.

Policijos pareigūnai pastebi, kad, iškritus pirmam sniegui ar susiformavus ledui, padaugėja eismo įvykių ir nuvažiavimų nuo kelio, todėl svarbu laiku pasikeisti padangas.

Už transporto priemonės, kurios padangos neatitinka nustatytų techninių ar padangų naudojimo reikalavimų, vairavimą vairuotojui taikoma administracinė atsakomybė – nuo 50 iki 100 eurų bauda. 

Automobilio su dygliuotomis padangomis galas turi būti pažymėtas skiriamuoju ženklu – baltu lygiakraščiu trikampiu su raudonu apvadu ir padangos dyglio simboliu viduryje. Automobilių padangoms mažiausias keliamas reikalavimas – kad žiemą jų protektoriaus gylis nebūtų mažesnis nei 3 mm.

Tačiau svarbu įvertinti ir tai, kiek laiko jau yra (ar buvo) naudojamos padangos, ir nepamiršti, kad protektoriaus gylis ne visada parodo tikrąją jų būklę – guma gali būti sukietėjusi ir praradusi reikalingas savybes.

Lietuvos kelių policijos tarnybos inf.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kokios dabar kainos garažiukuose?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video