2024/04/27

 

KUPIŠKIO TECHNOLOGIJOS IR VERSLO MOKYKLAI – GARBINGAS APDOVANOJIMAS

„Kokybės konkursas 2023“ apdovanojimą per nominantų pagerbimo renginį atsiėmė Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos direktorius Kęstutis Mekšėnas ir projektų vadovė Modesta Žilinskė. Nuotrauka iš Erasmus-plius.lt

Švietimo mainų paramos fondas spalio 26 dieną apdovanojo kokybiškiausius „Erasmus+“ ir „Nordplus“ projektus, kurie skatina įtrauktį, ekologinį mąstymą, ugdo skaitmeninius įgūdžius, įgyvendinusias institucijas ir kitų veiklų dalyvius ir partnerius. Toks renginys vyko septynioliktą kartą. Taip pat trečią kartą įteikti sertifikatai Europos inovatyvaus mokymo apdovanojimų laureatams.

Tarp „Kokybės konkurso 2023“ laureatų pirmą kartą buvo Kupiškio technologijos ir verslo mokykla.

Pasak šios mokyklos projektų vadovės Modestos Žilinskės, Kupiškio technologijos ir verslo mokykla tapo nominacijos „Proveržio skaitmeninio švietimo srityje skatinimas“ laimėtoja. Gavo apdovanojimą už „Erasmus+“ mobilumo projektą profesinio mokymo srityje.

Mokyklos bendruomenė aktyviai dalyvavo švietimo sistemos ir mokyklos kaitos procese. Ypač daug dėmesio skirta skaitmeninių išteklių gausinimui, pedagogų ir mokinių informacinių ir komunikacinių technologijų, skaitmeninio raštingumo kompetencijų tobulinimui, gebėjimui dirbti nuotolinėje aplinkoje per COVID-19 ligos pandemiją. Profesijos mokytojai sukūrė 6 skaitmenines priemones virėjo, technikos priežiūros verslo darbuotojo, socialinio darbuotojo padėjėjo ir apdailininko modulinėms profesinio mokymo programoms.

Susirinkusius į nominacijų teikimą svečius pasveikino Švietimo mainų paramos fondo direktorė Daiva Šutinytė, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministrė, atsakinga už profesinį mokymą ir suaugusiųjų švietimą, Agnė Kudarauskienė ir viceministras, atsakingas už studijas, mokslą ir technologijas, Justas Nugaras, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega.

Europos įgūdžių metų proga daug dėmesio skirta dirbtinio intelekto technologijai.

Pranešimą apie skaitmenizaciją, ateityje reikalingus įgūdžius ir patarimus, kaip efektyviau panaudoti dirbtinį intelektą savo darbe, skaitė visuomenininkas ir švietimo inovacijų ekspertas Šarūnas Dignaitis.

„Nors skaitmenizacija yra negrįžtamas atgal procesas, o švietimo sektorius – kol kas vienas mažiausiai skaitmenizuotų, tačiau iki 2025 metų išlaidos skaitmenizacijai daugiau nei dvigubės. 65 proc. mokinių, šiandien einančių į pradines klases, dirbs tokius darbus, kurių dar nėra“, – teigė jis.

Pateikęs patarimų apie dirbtinio intelekto įrankius, Š. Dignaitis akcentavo, kad svarbiausia išlaikyti požiūrį, kad ne žmogus prieš dirbtinį intelektą, o žmogus su dirbtiniu intelektu.

Renginio svečius šokio pasirodymais su LED šou elementais džiugino „Ugnies meistrai“, robotų galimybes demonstravo šuniukas-robotas, asistavęs per apdovanojimų ceremoniją, atsiminimui iš renginio buvo galima parsinešti dirbtinio intelekto pieštą portretą, pasidaryti 360 laipsnių nuotrauką.

Parengė Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

„Kokybės konkursas 2023“ apdovanojimą per nominantų pagerbimo renginį atsiėmė Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos direktorius Kęstutis Mekšėnas ir projektų vadovė Modesta Žilinskė.
Nuotrauka iš Erasmus-plius.lt
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • O Kestutis apie tai ką nors numano?

  • o jietau koks bosas……..

  • Šaunu, sveikinimai!!

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video