2024/04/28

 

RUDILIUOSE IŠDYGO YPATINGAS TILTAS

Solveigos Buoželytės nuotrauka

Rudilių vaikai ir jaunimas nuo šiol turės išskirtinį traukos objektą: Keliaujančių architektūros dirbtuvių ir vietos bendruomenės bendro darbo rezultatą – tiltą į draugystės bokštą. Spalio pabaigoje užbaigtas statinys jau atlieka savo funkciją – buria jaunuomenę drauge leisti laisvalaikį.

Jurga BANIONIENĖ

Vėl sugrįžo

Pakalbinta architektė, viena šio projekto Rudiliuose autorių Solveiga Buoželytė, teigė, kad Keliaujančių architektūros dirbtuvių savanorių komanda važiuoja į mažus Lietuvos miestelius, kūrybinių dirbtuvių metu kartu su vaikais sprendžia, kokio objekto trūksta, ir jį pastato savo rankomis. Visa tai įvyksta labai greitai – per maždaug 5 dienas.

„Architektūros fondo projektas „Keliaujančios architektūros dirbtuvės“ vyksta daugiau negu 10 metų. Daug miestelių aplankyta, bet niekada jis negrįždavo į tą pačią vietą. Šiemet išėjo taip, kad vėl atvykome į Rudilius, kur 2019 metais statėme tiltą į salą per Rudilkos tvenkinį.“

„Buvo išrinkti tik du miesteliai, kurie labai tvarkingai prižiūrėjo kūrybinių dirbtuvių metu sukurtus objektus, todėl nuspręsta į juos grįžti su kiek kitokiu formatu. Šį kartą galvojome ne su vaikais, koks bus objektas, bet buvo paskelbtas atviras architektūrinis konkursas, siūlytos įvairios idėjos.

Mes su kolege, architekte Emilija Deksnyte, nusprendėme dalyvauti. Emilija yra aktyvi Keliaujančių architektūros dirbtuvių savanorė, dalyvavusi keliuose projektuose, o aš su vaikais 2019 m. stačiau Rudiliuose tiltą, tad kažkiek pažinojau miestelį, vaikus“, – pasakojo S. Buoželytė.

Tiltas – jau baigtas

Anot pašnekovės, idėją kūrė remdamiesi prieš tai įgyvendinta. Tiltas per tvenkinį buvo smagus objektas, bet kiek apgriuvo, per ilgą laiką tapo mažai naudojamas.

Plačiau skaitykite lapkričio 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Projekto „Tiltas į draugystės bokštą“ autorės Solveiga Buoželytė (dešinėje) ir Emilija Deksnytė.
Pijaus Girdziušo nuotrauka
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Svarbiausia pasigirti ir pasidėti pliusą o rezultatas nulinis

  • Klausimas. Prašom įvardinti, kas nelaimės atveju bus atsakingas? Statinys pasitikėjimo nekelia, todėl saugokime vaikus!

    • Straipsnyje viskas skamba labai gražiai,bet kokiu besmegeniu reikia būti,kad statyti pavojinga tilta?.nuo pat pradžių buvo matyti,kad tiltas į sala naudotojams pavojinga š… krūva,ką ir įrodo dabartinė jo būklė

  • Darė tilta į salą, tegul pasižiūri kaip ji atrodo. Ten iki nelaimės vienas žingsnis!!!!!!

    • Tai eik sutvarkysi nelojes viskas jums kaimieciai blogai nusipirk litriuka molio atsigersi apsiraminsi

    • Teisingai pasakyta

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video