2024/04/28

 

MAISTO PAKETUS PAKEIS SOCIALINĖS KORTELĖS

Nepasiturintiems gyventojams maisto ir higienos priemonių paketai paskutinį kartą bus išdalinti gruodžio mėnesį. Kristinos Valytės nuotrauka

Nuo 2024 metų sausio europinė parama maistu labiausiai stokojančių asmenų nebepasieks. Vietoje maisto paketų atsiras naujovė – socialinės kortelės. Į jas kelis kartus per metus bus pervedami pinigai, o paramos gavėjai galės nusipirkti reikalingo maisto pasirinktame prekybos tinkle.

Kaip ši naujovė sutinkama?

Jurga BANIONIENĖ

Seniai reikėjo pokyčių

Maisto paketų dalijimo era baigsis gruodį, kai paskutinį kartą jie bus išdalyti, nuo 2024 m. sausio 1 d. maisto stokojantys žmonės gaus socialines korteles.
Ar tai priimtiniau, paklausėme šią paramą gaunančių žmonių. Daugelis apie socialines korteles jau buvo girdėję.

Kupiškyje gyvenanti Irena Vogulienė sakė įžvelgianti daugiau teigiamų dalykų.

„Geriausia būtų, jei prie pensijos pridėtų keliasdešimt eurų ir visai paketų ar kortelių nereikėtų. Juk paketus reikia kažkam surinkti, atvežti, išdalyti, kiek laiko tai užima.“

„Kas iš to, kad duoda tokius produktus, kurių nenaudoji, esi priverstas juos laikyti, kol suges, arba tiesiog išdalyti. Man, pavyzdžiui, makaronų, kruopų mažai reikia. Kortelės tikrai geriau, žmogus galės pasirinkti būtent tą dalyką, ką jis valgo. Tik įdomu, kiek pinigų į korteles bus pervedama“, – svarstė I. Vogulienė.

Pasak moters, yra ir daugiau neaiškumų – kas galės tas socialines korteles gauti. Sunkiai besiverčiančių žmonių daug, ar visiems jos ir priklausys.

„Vieni pensijas visai mažas gauna, jiems maisto daviniai priklauso, kiti gerokai didesnes, bet ir jiems skiria, ar taip ir korteles duos, neaišku“, – samprotavo pašnekovė.

Bet kuriuo atveju, anot kupiškėnės, kortelė – daug geresnis variantas. Irena serga artritu, skauda rankas, tad jai parsigabenti skirtus maisto davinius būdavo sunku.

„Važiuoju su vežimėliu, betgi reikia juos kiloti, tampyti, jėgų neturiu, tai prašydavau kaimyno, bet jis visą laiką vien už ačiū irgi neatveš. O čia vis tiek pritaikysi kada į parduotuvę nueiti, vieną kartą kažką nusipirksi, kitą, be jokios skubos. Visiškai neapsimoka šitie paketai, seniai galvojau, kad reikia kažką keisti“, – savo nuomonę dėstė moteris.

Plačiau skaitykite lapkričio 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kas tas tavo stazas, jei mazai uzdirbai, mininima gavai, nors ir bus 50 metu geros pencijos nesitikek

  • Korteles gaus tik tinginiai ir asocialus asmenys,kaip ir dabar,kas neturi reikiamo stazo gauna vienoda pensija su isdirbusiu 35-40 metu stazu.Kagi GEROVES VALSTYBE.

  • Tai kad tu kortelių mažai kam beduos nes jei pajamos bus 237 asmuo eurai tai gausi o jei viršys jau nebe duos anksčiau buvo 372eurai tai kad nebesotokekit daug kas nebegaus

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video