2024/04/28

 

PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KONKURSE – KUPIŠKĖNŲ SĖKMĖ

Respublikiniame profesinio meistriškumo konkurse „Ruošk ratus žiemą 2023“ dalyvavę Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos atstovai Modestas Grižas (kairėje) ir Lukas Šerelis grįžo su apdovanojimais. Autorės nuotrauka

Kristina VALYTĖ

Spalio 26 dieną Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriuje vyko tradicinis respublikinis būsimų žemės ūkio specialistų profesinio meistriškumo konkursas „Ruošk ratus žiemą 2023“, kuriame dalyvavo ir du Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokiniai – Modestas Grižas ir Lukas Šerelis.

M. Grižas konkurse laimėjo trečią vietą, jam skirtas ir atskiras apdovanojimas už nepriekaištingai atliktą teorinių žinių užduotį.

L. Šerelis apdovanotas už tai, kad daugiausia taškų surinko akumuliatoriaus techninio aptarnavimo rungtyje.

Vaikinus konkursui rengė mokytojas Vygantas Užkuras.

M. Grižas šiame konkurse dalyvauja nebe pirmą kartą, o L. Šereliui tokia patirtis buvo nauja.

Abu jaunuoliai sakė, kad tėvai ūkininkauja, tad padeda jiems ūkio darbuose, ir patys planuoja dirbti žemės ūkyje. Tai ir paskatino vaikinus pasirinkti technikos priežiūros ir verslo darbuotojo profesiją.

Konkurse, kaip ir kasmet, rungėsi mokiniai iš įvairių Lietuvos profesinių mokyklų – išbandė savo jėgas detalių atpažinimo, figūrinio vairavimo traktoriumi, suvirinimo, traktoriaus rato keitimo ir kitose įvairiose rungtyse.

Akimirka iš konkurso. Kupiškėnai atliko teorinę užduotį.
Autorės nuotrauka
Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Sarmata. Kupiškio „plaktukinė“ nesugebėjo nupirkti konkurso dalyviams net normalių, nenuskalbtų spec. drabužių. p. K. Mekšėnai? Nesarmata? Pagal rūbą sutinka. Mokiniai atrodė, kaip kaimo ubagėliai. Jie reprezentavo mokymo įstaigą. Neradot 150 EUR? Ne direktoriumi Tamstai dirbti. Pasaulėžiura užstrigusi. Ar surinksi į profkę kitamet mokinių, su tokiu požiūriu?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video