2024/04/27

 

KUPIŠKĖNAI FILMUOJAMI LAIDAI „DUOKIM GARO“

Autorės nuotrauka

Spalio 20 dieną Kupiškio kultūros centro vaikų ir jaunimo folklorinis ansamblis „Jaunimo Ramuva“, mišrus vokalinis ansamblis „Cantus Vita“, senjorų tautinių šokių kolektyvas „Susiedai“ vyko į Vilnių filmuotis LRT televizijos laidai „Duokim garo“.

Kas dar dalyvavo šios laidos filmavime? Kada televizijos žiūrovai pamatys kupiškėnus?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Tą dieną filmavime dalyvavę Kupiškio kolektyvai džiaugėsi, kad viskas buvo labai gerai organizuota. Atvykus nereikėjo ilgai laukti savo pasirodymo ir be reikalo jaudintis.

Kupiškio kultūros centro Mėgėjų meno ir etninės kultūros skyriaus vedėja, „Kupkėmio“ vadovė Alma Pustovaitienė išsamiau papasakojo apie kupiškėnų dalyvavimą „Duokim garo“ laidoje.

Pasak jos, pastaruoju metu pasikeitė šios laidos turinys. Žiūrovai ne tik mato įvairių Lietuvos regionų meno mėgėjų kolektyvų pasirodymą televizijos studijoje, bet ir iš arčiau susipažįsta su tų regionų lankytinais objektais, istorijos faktais, kulinariniu paveldu, amatais, tautinio kostiumo ypatumais, įdomiais žmonėmis. Šie dalykai pristatomi į koncertą įterpiant keletą reportažų, filmuotų konkrečioje vietovėje.

„Susiedų“ šokėjai linksmai nusiteikę sukosi filmavimo aikštelėje.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotraukos

„Laidos „Duokim garo“ režisierius Saulius Basijokas ir šią laidą organizuojanti folkloristė Rasa Norinkevičiūtė-Zakarė su filmavimo grupe buvo atvykę į Kupiškį. Pavaikštinėjo po miestą, apsilankė Kupiškio etnografijos muziejuje. Užsuko į buvusį Palėvenės dominikonų vienuolyną, kur buvo pavaišinti vienuolių gamintu troškiniu. Jie neaplenkė ir Adomo Petrausko muziejaus Uoginiuose“, – pasakojo pašnekovė.

Ji pridūrė, kad laidoje „Duokim garo“, be minėtų kolektyvų, dar pasirodys ir Kupiškio kultūros centro folklorinis ansamblis „Kupkėmis“. Jis važiavo filmuotis du kartus. Vieną kartą pristatė sutartines ir archeologinius drabužius, o kitą kartą parodė vėlyvesnį folklorą.

Šioje laidoje išvysime ir Kupiškio kultūros centro moterų vokalinį ansamblį „Versmė“, tradicinių muzikos instrumentų ansamblį „Kupiškio krošto muzikontai“, moterų vokalinį duetą „Duo“.

„Susiedus“ jau filmuoja!

A. Pustovaitienė negalėjo tiksliai pasakyti datos, kada laidoje „Duokim garo“ žiūrovai pamatys kupiškėnus.

Pasak jos, laidos organizatorių buvo pasakyta, kad tai gali būti gruodį ar net po Naujų metų. Dar ne visi kolektyvai nufilmuoti. Tiesiog reikia sekti televizijos programą, tai, kas anonsuojama, ypač po kiekvienos naujos „Duokim garo“ laidos.

„Cantus Vita“ filmavimo metu.
Dalintis
Vėliausias komentaras
  • tad gerb Pustovaitiene, galetum Kupiškenus informuoti, kada tai ivyks , ar tai Kpiškenu mintyse ar kitomis jums prienamomis priemonemis

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video