2024/04/28

 

VĖLINIŲ LAIKOTARPIU KVIEČIA ARTIMŲJŲ KAPUS PUOŠTI SAIKINGAI

Išėjusių artimųjų ir žvakių ant jų kapų uždegimo tradicijos neatsiejamos nuo Vėlinių minėjimo, tačiau retas pagalvoja, kad po visko kapinėse lieka milžiniški įvairių atliekų kiekiai. Aplinkosaugininkai primena, kaip saugant aplinką galima pagerbti artimuosius. Aplinką tausojantys Vėlinių atributai: 

  • Nedekoruokime plastikinėmis gėlėmis, krepšeliais, vainikais: vėliau šias puošmenas bus sunku išrūšiuoti. Kai kurios plastiko atliekos sunkiai perdirbamos, net jei yra išrūšiuotos. 
  • Rinkimės natūralias, sodinamas ar džiovintas gėles, dekoratyvius augalus. 
  • Uždekime kuo mažiau žvakių, ypač vienkartiniuose žvakėms skirtuose gaubtuose.  
  • Naudokime žvakes su daugkartiniais gaubtais ir juose keiskime žvakių papildus arba tiesiog žvakeles, kurios būtų be papildomo stiklo, plastiko ar metalo. Dauguma tokių vienkartinių gaubtų atsiduria sąvartynuose, nes riebalais užterštas stiklas ir plastikas negali būti perdirbtas.   
  • Pirkime natūralaus vaško žvakes. Parafinas susidaro perdirbant naftos produktus, jis degdamas išskiria panašias medžiagas kaip dyzelinis variklis, susidaro suodžiai.

Aplinkosaugininkai primena, kad atliekų rūšiavimas galioja ne tik namuose, bet ir kapinėse, tad aptvarkę kapus, atliekas išmeskime į nurodytoms atliekoms skirtus konteinerius, o ne į vieną bendrą. 

Aplinkos apsaugos departamento inf. ir nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video