2024/04/29

 

Į ŽAIDELIUS VAŽIUOJAMA TARSI PER KOPĖČIAS

Taip atrodo kelias nuo plento iki Žaidelių kaimo. Skaitytojos nuotrauka

Prasti rajono keliai trikdo kaimuose gyvenančių žmonių, ypač jaunų šeimų, turinčių vaikų, gyvenimo ritmą. Lėšos, kurias Lietuvos valdžia skiria žvyrkelių asfaltavimui, menkos. Šį kartą dėl susisiekimo bėdų nebegali tylėti žaideliečiai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Sunkiau į mokyklą

Iš Žaidelių atskriejo nerimastinga žinia, kad maršrutinis autobusas nebeužsuka į Žaidelius.

Į mokyklą važinėjantys vaikai turi eiti apie du kilometrus iki autobuso stotelės prie plento į Salamiestį, o po pamokų taip pat kulniuoti atgal, nors Žaideliuose nuo seno yra maršrutinio autobuso stotelė. Jo kursavimo laikas tinka mokiniams.

„Ne tik mokiniai važiuoja į mokyklas Kupiškyje. Ten vežame vaikus į darželius, važiuojame į darbus. Prastas kelias gadina automobilius. Jau keleri metai su šeima gyvenu šiame kaime įsigytame name. Prasto kelio problema nuolat iškyla. Kreipėmės ir į Savivaldybę, ir į rajono autobusų parko vadovą.

Gavome atsakymą, kad tas kelias nepriklauso seniūnijai, kad juo turi pasirūpinti kelininkai. Iš jų irgi jokio atsakymo. Ar niekas nebegali šios metai iš metų besitęsiančios problemos išspręsti?“ – klausė moteris.

Vargsta, bet veža

UAB „Kupiškio autobusų parkas“ direktorius Virgilijus Braknys patikino, kad maršrutinis autobusas Žaidelių neaplenkia. Nevažiavo tik antradienį, spalio 17 dieną, nes ten žvyrkelio atkarpa išties prastos būklės, o autobusas buvo prie gedimo ribos. Vairuotojas neberizikavo, kad transporto priemonė visiškai nesulūžtų.

Direktorius patvirtino, kad ši kelio atkarpa priklauso kelininkams, o ne seniūnijai.

Plačiau skaitykite spalio 21 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Skaitytojos nuotrauka
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nekomentuosiu kandidatavimo,bet Jonutis vienas iš nedaugelio žaideliečių,kuris ne veRkia,bet veIkia.Taigi “nevaryk“ per daug,ANONIME.

  • Nu va, būtumėt išrinkę Mockų, jau gal asfaltu rūktumėt.

    • Kiek Zaideliuos yra stambiu europiniu ukininku, technikos turit ar jau jus nebegalit patys pravaziuot greideriu patys pasilygint, ale ne patys vaziuojat, lauziot technika, esat tinginiai, apsileide, savi kiemus tik ciustinat o toliau nesvarbu nors ir tvanas.

      • Nu jo. Pabandyk kelių direkcijos kelią sava technika paliesti.Apkaltins kelio sugadinimu ir po teismus užtampys.(Žaidelių kelio SUGADINIMAS labai juokingai skamba bet…)

  • Jūs tiek padarykite kiek jis padaręs . Tada galite ir komentuoti sifu komentatoriaus.

  • Jau per vargus iškovojome,kad nugrederiuotų. Tai vakar dar kalbėjau su Kupiškio keliu tarnybos inžinieriumi tai bendrom jėgom bandysime gauti lėšų iš Lietuvos regionu kelių dėl pažvyravimo kelio. Nes kelias yra labai blogos būklės. Beto užsiminė dar apie viena atkarpa tai Akmenėlių kelia. Tai v
    akar jau susisiekia su įtakingais valdžios atstovais tai pažadėjo padėti. Dabar tik lieka laukti.

  • Jonucio vietoj būčiau geriau duobės lygines nei į merus kandidataves,nors būtų naudos atnešęs.,dabar juokas ir išlaidos.

    • Jūs tiek padarykite kiek jis yra padaręs tada komentuok sofu komentatoriau

Rekomenduojami video