2024/04/28

 

PATVIRTINTAS KITŲ METŲ PARAIŠKŲ PAGAL KPP PRIĖMIMO TVARKARAŠTIS

Nacionalinės žemės tarnybos nuotrauka

Žemės ūkio ministerija praneša, kad patvirtintas paraiškų pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemones priėmimo 2024 metais tvarkaraštis.

Siekiantys investuoti į žemės ūkio valdas (finansinės priemonės, tęstinis kvietimas tik paskoloms) paraiškas bus kviečiami teikti dar šiemet – nuo lapkričio 6 d. iki 2024 m. kovo 29 d. Panaudojus lengvatinėms paskoloms teikti skirtą paramos sumą, kvietimas bus stabdomas.

Nuo 2024 m. kovo 1 d. iki balandžio 30 d. vyks kvietimas teikti paraiškas pagal KPP priemonės „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklą „Parama smulkiems ūkiams“ ir „Parama smulkiesiems ūkiams (pieninės galvijininkystės sektoriui)“.

Norintys investuoti į miško plotų plėtrą ir miškų gyvybingumo gerinimą kitąmet vasario ir kovo mėnesiais bus kviečiami teikti paraiškas pagal veiklos sritį „Investicijos, kuriomis didinamas miškų ekosistemų atsparumas ir aplinkosauginė vertė“. Nuo kovo 4 d. iki gegužės 3 d. truks kvietimai teikti paraiškas pagal veiklos sritis „Miško veisimas“ ir „Miškams padarytos žalos prevencija ir atlyginimas“.

Į paramą trumpoms tiekimo grandinėms ir vietos rinkoms skatinti vietos lygmeniu pareiškėjai galės pretenduoti du kartus: kovo–balandžio mėnesiais ir rugsėjį bei spalį.

Siekiantys valdyti savo ūkių rizikas nuo naujų metų sausio 2 d. galės kreiptis paramos gyvūnų draudimo įmokoms kompensuoti. Kvietimas teikti paraiškas truks iki 2024 m. spalio 31 d.

Pajamų stabilizavimo priemonė (Rizikų fondai) taip pat startuos iškart po naujų metų ir truks iki kovo 29 d.

Paraiškos pagal priemonę „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“ bus priimamos kartu su tiesioginių išmokų paraiškomis (2024 m. žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimo datos bus nustatytos atskirai).

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video