2024/04/28

 

IZRAELIS PASIEKĖ REZERVO KARIŲ MOBILIZAVIMO SPARTOS REKORDĄ

EPA-ELTA nuotrauka

Izraelis vos per 48 valandas į kariuomenės gretas mobilizavo 300 tūkst. rezervistų, o tai yra absoliutus rekordas.

Išskirtiniuose komentaruose naujienų agentūrai „Ukrinform“ tai pareiškė Izraelio gynybos pajėgų (IDF) atstovė Masha Michelson.

„Per pirmąsias 48 karo valandas mes pamatėme, ko gera, efektyviausią rezervistų šaukimą Izraelio istorijoje, nes į kariuomenę buvo mobilizuota 300 tūkst. žmonių“, – sakė ji.

Anot atstovės, tokia mobilizacija leido IDF būti pasirengusioms „bet kokiai įvykių raidai“.

M. Michelson pažymėjo rezervistų emocinę pusiausvyrą ir tvirtą jų pasiryžimą kovoti. „Izraelis per savo istoriją neišgyveno net ir 50 metų be karinio konflikto. Todėl mūsų rezervistai jau yra matę negyvų žmonių kūnų, į juos visus jau buvo šaudyta, bet visi šie žmonės yra pasirengę tarnauti Izraelio kariuomenėje“, – pareiškė ji.

„Izraelyje nėra nė vieno žmogaus, kuris nebūtų pasirengęs ginti mūsų šalies. Net ir tos organizacijos, kurių nariai anksčiau protestavo ir deklaravo, kad neis į kariuomenę, jei gaus šaukimą, šeštadienį viešai pareiškė, kad visi, kurie yra pašaukti ginti Izraelį sunkmečio valandą, turi viską mesti ir prisistatyti į tarnybą“, – pabrėžė M. Michelson.

Spalio 7-osios rytą palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ pradėjo puolimą prieš Izraelį. Teroristai paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

Per „Hamas“ atakas jau žuvo 900 žmonių. Tarp žuvusiųjų – įvairių pasaulio šalių piliečiai.

Stasys Gimbutis (ELTA)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video