2024/04/30

 

RINKIMAI DVIEJŲ KANDIDATŲ AKIMIS

Konservatoriai rinkimų rezultatus sekė santūriai. Autorės nuotrauka

Užvėrus duris rinkimų apylinkėms, rinkimų rezultatų kandidatai į rajono merus laukė su savo palaikymo komandomis.

Regionų partijos kandidatas į merus Edmundas Jonutis su bendražygiais rinkimų rezultatų laukė Šepetos kaimo bendruomenės namuose, o Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatas Vytautas Mockus – „Jantos“ kavinėje.

Aplankėme šiuos politikus ir pasidomėjome, su kokia nuotaika laukia rinkimų rezultatų. Kaip rinkimų kampaniją ir savo pasirodymą rinkimuose vertina patys kandidatai į merus, kokią rinkimų baigtį prognozuoja?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Konjunktūros įkaitas

Konservatoriai rinkimų rezultatus sekė santūriai. Naujienos iš rinkimų apylinkių rodė, kad šįkart fortūna nuo jų sukasi.

 Į merus kandidatavęs šios partijos atstovas Vytautas Mockus apie praūžusią rinkimų kampaniją sakė, kad ji buvusi normali, jie nepriekabiavę prie kai kurių dalykų, kur būtų buvę galima prikibti.

Vytautas Mockus.

„Žinoma, padoriau galėjo elgtis kai kurie politikai ir nesinaudoti savo tarnybine padėtimi. Pavyzdžiui, Mokytojų dienos proga visą valandą teikti apdovanojimus, tai čia nėra lygios teisės kitų oponentų atžvilgiu.

Aišku, rinkimų sėkmę lemia ne tie dalykai. Esu valdančios partijos atstovas. Finišuodama valdančioji partija paprastai Lietuvoje turi tarp rinkėjų mažiau palaikymo. Tokia dabar konjunktūra. Taigi nieko kažko labai sensacingo neįvyko“, – išsakė savo nuomonę V. Mockus.

Pasak jo, prognozuoti nebereikia. Bus antras turas ir jame rungsis Algirdas Raslanas su Egle Blaževičiene. Gal tik mieste A. Raslanas gali savo oponentę aplenkti.

Kalbai pasisukus apie tai, kad rekordiškai aktyvūs šįkart buvo rinkėjai, V. Mockus, sutiko su tuo, kad išties kupiškėnai pasirodė pilietiški. Prie to prisidėjo ir labai aktyvi rinkimų kampanija. Antai kokį politinio elito desantą iš sostinės buvo kai kurios partijos pasikvietusios.

Į rinkimus kritiškai

Regionų partijos atstovai rinkimų rezultatų laukė linksmai nusiteikę su šeimos nariais ir vaikais. Jų kandidatas į metus Edmundas Jonutis sutiko su tuo, kad jo pirmas pasirodymas mero rinkimuose yra tarsi prisvilęs blynas. Dėl to nepergyvena, nes yra politikos naujokas.

„Reikia tuos batus pasimatuoti. Visiems būna vienokia ar kitokia pradžia. Iškart į Seimą nelabai išeina pakliūti“, – linksmai nusiteikęs sakė jis.

Pašnekovas sakė, kad iki šiol nėra priklausęs jokiai partijai. Kaitalioti partijų irgi nenusiteikęs. Regionų partiją pasirinko dėl to, kad patinka šios partijos pirmininko Jono Pinskaus ir Širvintų merės Živilės Pinskuvienės veikla, kad ši partija atstovauja regionų, mažų miestelių ir kaimų gyventojus, žino jų problemas.

Edmundas Jonutis ir jo palaikymo komanda.

„Dalyvaudamas mero rinkimuose įsitikinau, kad dar iš mūsų gyvenimo neišrauta korupcija, rinkimai irgi nėra iki galo švarūs. Antai mūsų partijos stebėtojai aptiko pažeidimų. Nenoriu konkretizuoti, bet rasta kai kur neužantspauduotų balsadėžių. Yra surašytas ne vienas pažeidimų protokolas. Kai rinkimų apylinkės komisijos pirmininkas nebe naujoka s, tai imi ir suabejoji ar tai tik žmogiška klaida, neapsižiūrėjimas. Jei apsiėmei eiti tokias pareigas, tai privalai tas pareigas kruopščiai ir sąžiningai atlikti.

Susidūrėme su tuo, kad naujų partijų atstovai labai sunkiai skinasi kelia į rinkimų komisijas. Tik mūsų deleguoti rinkimų stebėtojai visur laisvai galėjo savo darbą atlikti“, – kalbėjo pašnekovas.

Jis tvirtino, kad nesigaili, jog dalyvavo mero rinkimuose. Tai vertina kaip didžiulę politinę patirtį. Toliau žada dalyvauti politikoje, stiprinti Regionų partijos rajono skyrių, kuris turi dabar 38 narius. Per pusmetį jam pavyko suburti labai sumažėjusias šio skyriaus gretas.

Paklaustas, kiek metų gyvena Kupiškio rajone, kaip čia atsidūrė, nes esąs iš Žemaitijos, E. Jonutis atsakė, kad Kupiškio krašte gyvena jau treji metai, čia atvedė meilė. Dirba statybose. Planuoja studijuoti statybos inžineriją.

Prognozuoti, kokia bus mero rinkimų pabaiga, pašnekovas nesiėmė. Tik pridūrė, kad sulaukę garbingo užtarnauto poilsio politikai turėtų vietą užleisti jaunimui.

Edmundas Jonutis.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Sveikinu ir tvirtai tikiu,kad jūsų niekada daugiau neberinks.

  • O vat Rugsėjo 2 mačiau tūkstančius valstietinių, kurie neleido šeimoms pasivaikščioti marių saloj. Ir pasirodo už nuomą špygą atkišo Kupiškio iždui. Matot skirtumą?

    • O matai skirtumą, vienas konservatorius užsišiko ir kupiškėnų pinigais, pastatė baseiną. Išnuomojo Vilniaus infrastruktūrai, kur dirba vienas žmogus ir atlyginimas 20 eurų mėnesiui. Kupiškėnai dar ilgai apmokės šiuos nuostolius. Turiu tau Plaukike patarimą. Išsiimk pora šonkaulių, kad galėtum pasilenkti, ir kaip šuniukas, sau pasilaižyti.

      • Nenusišnekėk seni, o rimčiau pasidomėk rimta įmone, kuri sugeba valdyt tokias infrastruktūras. Ne vieną baseiną administruoja. Kaip valstietis malalietką kažkokius briedus paistai.
        Patarimas tau Seni, išsitrauk penį iš burnos kai rašai komentarą, geriau matysi ką rašai.

        • Šits senis visur savo bukumą kiša. Dievs nedavė daug, bet rodos kiek turi

  • Nu kokie geri konservai. Nesikabin4jo…. Kas jums trukde atvaryti i mokyklas su gelem ir tortais? Nuotraukoje stovi salia bebe milijonierius. Tai ar negalejo mestelt keliu simtuku? Tiek jus konservai is centriuko ir reikalingi.

  • Gerb.Vytautai Mockau, jūsų viena iš būdo savybių – šaunant į kitą, koją persišauti ir sau. Na pralaimėjot. Kupiškėnai jums šįkart pasakė“ne“. Pasveikinkit varžovus ir solidžiai pripažinkit pralaimėjimą. Bet jūs ne, vat ieškot kaip įkąsti, kalta konjuktūra, priekaištaujat dėl kitų partijų politikų desanto. Buvau rudens šventėje. Smulkmena: sutikau konservatorius seimo narius A.Matulą ir P. Saudargą. O jie netyčia pakliuvo į mugę?

Rekomenduojami video