2024/04/28

 

IZRAELYJE YRA PER 7 TŪKST. LIETUVIŲ

Izraelio armija pranešė evakuojanti izraeliečių gyvenvietes pasienyje su Gazos Ruožu, kadangi vyksta karas su palestiniečių ekstremistų organizacija „Hamas“. EPA-ELTA nuotrauka

Užsienio reikalų ministerija (URM) praneša, kad Izraelyje, kuriame dėl kovų su šalį užpuolusia teroristine grupuote „Hamas“ įvesta karo padėtis, yra per 7 tūkst. lietuvių.

„Lietuvos Respublikos ambasados Izraelio Valstybėje konsulinėje registracijoje registruoti 7008 Izraelyje nuolat gyvenantys Lietuvos Respublikos piliečiai“, – sekmadienį pranešė ministerija.

Kaip nurodo URM programėlė „Keliauk saugiai“ bei kitų šaltinių duomenimis, šiuo metu Izraelyje lankosi (yra laikinai) 460 Lietuvos piliečių.

Ministerija pranešė, kad Lietuvos ambasada palaiko ryšį su šiuo metu Izraelyje esančiomis piligrimų grupėmis ir pavieniais keliautojais. URM žiniomis, visi keliautojai iš Lietuvos šiuo metu yra saugūs.

Kaip teigiama URM pranešime spaudai, bendra ministerijos rekomendacija Lietuvos piliečiams – įvertinti būtinybę šiuo metu keliauti į Izraelį (ir Palestiną), tačiau saugumo situacija, anot URM, šalyje kinta labai greitai, todėl būtina nuolat sekti informaciją ir būti budriems.

URM taip pat primygtinai rekomenduoja nevykti į tam tikras Izraelio ir Palestinos teritorijas.

„Šiuo metu ypač įtempta situacija yra pasienyje su Gazos ruožu, Jeruzalėje, Vakarų Krante, taip pat Izraelio šiaurėje esančiose Golano aukštumose bei pasienyje su Libanu, Jenino, Nabluso bei Hebrono regionuose Palestinoje“, – pavojingas teritorijas įvardija URM.

Anot URM, asmenys, kurie šiuo metu yra Izraelyje ar Palestinoje, turi būti ypatingai budrūs, imtis visų atsargumo priemonių, sekti oficialią institucijų informaciją, laikytis vietos valdžios institucijų nurodymų, būtinai susižinoti artimiausios slėptuvės vietą.

„Taip pat rekomenduojame stebėti oro uostų informaciją. Daug oro linijų/ skrydžių kompanijų jau atšaukė skrydžius į/iš Izraelio, todėl susisiekimas su Izraeliu yra apribotas“, – tvirtino URM.

URM šiuo metu esančius Izraelyje arba Palestinoje ar vis tik ketinančius ten keliauti, prašo nedelsiant užsiregistruoti adresu https://keliauk.urm.lt/keliones-registracijos-forma, kad prireikus galima būtų susisiekti dėl konsulinės pagalbos.

Prireikus konsulinės pagalbos, prašoma kreiptis į Lietuvos ambasadą Izraelio Valstybėje tel. +972 3 6958 685 ar el. pašto adresais [email protected], [email protected].

Taip pat primenama, kad Lietuvos piliečiai dėl konsulinės informacijos gali kreiptis visą parą veikiančiu URM telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu [email protected].

URM rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus, esant krizinei situacijai užsienio šalyje. iOS: https://goo.gl/dOxeli; Android: https://goo.gl/rPwrfx; Bendra nuoroda: http://onelink.to/epmjp5.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video