2024/05/03

 

BALSAVIMAS VYKO SKLANDŽIAI, RINKĖJŲ AKTYVUMAS REKORDINIS

Baigėsi balsavimas pirmalaikiuose Kupiškio rajono mero rinkimuose. Vyriausioji rinkimų komisija ta proga surengė spaudos konferenciją ir šiuos rinkimus pavadino rekordiniais pagal rinkėjų aktyvumą. Iš viso balsavo 47,12 proc. rinkėjų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pasak VRK pirmininkės Linos Petronienės, nepaisant to, kad šįkart kupiškėnų aktyvumas buvo 7 proc. mažesnis lyginant su mero rinkimais, vykusiais Kupiškio rajone kovo mėnesį, jis nepadarytų gėdos, jei rinkimai vyktų visoje Lietuvoje.

„Šių metų kovo 5 dieną net 15 savivaldybių balsavo mažiau rinkėjų nei šiandien Kupiškio rajone. Šie rinkimai išsiskiria rekordiniu aktyvumu, kalbant apie priešlaikinius vieno ar kelių merų rinkimus“, – pabrėžė L. Petronienė.

Pasak jos, ankstesnis rekordas yra buvęs 2017 metais rugpjūčio mėnesį renkant Šakių rajono merą. Tada balsavo 39,45 proc. rinkėjų. Mažiausiai pirmalaikiuose rinkimuose yra balsavę 24,62 proc. 2017 metais rudenį renkant Marijampolės merą.

VRK duomenimis, aktyviausiai rinkėjai balsavo nuo 10 iki 13 val. Aktyviausi buvo Juodpėnų rinkimų apylinkės rinkėjai (beveik 60 proc.), per 52 proc. balsavo Aukštupėnų ir Virbališkių rinkimų apylinkėse. Buvo dar penkios rinkimų apylinkės, kur balsuoti atėjo 50 proc. rinkėjų.

Dalis VRK narių šiandien lankėsi Kupiškio rajone ir stebėjo balsavimą rinkimų apylinkėse, bendravo su Savivaldybės rinkimų komisija.

„Mūsų žiniomis, balsavimo procesas vyko sklandžiai, gauta tik keletas pranešimų apie galimus pažeidimus, juos tiria savivaldybės rinkimų komisija“, – sekmadienio vakarą surengtoje VRK spaudos konferencijoje sakė L. Petronienė.

„Taip pat buvo palaikomas ryšys su Kupiškio rajono policijos pareigūnais. Iš jų negavome jokio informacijos apie fiksuotus pažeidimus“, – pridūrė VRK vadovė.

„Iš mažiausių rinkimų apylinkių rezultatų sulauksime netrukus, o iki vidurnakčio turėtų paaiškėti visi balsavimo rezultatai“, – sakė L. Petronienė.

VRK iki kito sekmadienio turės paskelbti rinkimų rezultatus. Kadangi balsavo per 40 proc. rinkėjų, norint išrinkti šiandien merą, reikia kad vienas kandidatas surinktų per 50 proc. rinkėjų balsų. Jei taip nebus, tai po dviejų savaičių bus skelbiami pakartotiniai rinkimai, kuriuose dalyvaus du daugiausiai balsų surinkę kandidatai.

VRK pirmininkė padėkojo visiems rinkimų komisijų nariams, rinkėjams, nepabūgusiems prasto oro ir atėjusiems balsuoti, rinkimų stebėtojams, budėjusiems policijos pareigūnams ir gestų kalbos vertėjams už darbą šių rinkimų metu.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ėjau balsuoti, kad Kupiškio davatkos su pensininkais neišrinktų šurajevo, bartoševičiaus, bardausko atstovo. Visa laimė, kad Kupiškio pensininkai jau baigia išvykti pas Abraomą. Yra jaunų žmonių. Balsuoti už Žilviną, savęs negerbti, Buvo valstietis, tapo liberalu, o po rinkimų taptų konservatoriumi. Čia ne kolchozo bačką vogti…

  • O su visa Lietuva kitaip?

  • Kodėl Kupiškis neperspektyvus, atsilikęs nuo kitų, rajonas ? Todėl, kad niekada nesugebėjo ir nesugeba išsirinkti valdžios. Nieks kits čia nekalts … .

Rekomenduojami video