2024/04/27

 

FLORISTIKOS MENO IR SAKRALINĖS ARCHITEKTŪROS DERMĖ

Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje rugsėjo 28–30 dienomis darbavosi grupė floristų net tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio – buvo vykdomas unikalaus formato floristinis projektas „Sakralinė erdvė“. Šią idėją į Kupiškį atvežė vieni garsiausių šalies floristų Marijus Gvildys ir Sergejus Zareckis.

Jurga BANIONIENĖ

Prisimenant popiežiaus Pranciškaus vizitą

Plačiau apie floristų plenerą Kupiškyje pasišnekėjome su M. Gvildžiu. Jis papasakojo, kad tai – per Lietuvą keliaujantis floristikos projektas.

„Ta kelionė mums patiems labai įdomi. Tai kaip misionierių darbas populiarinant floristiką. Labai smagu patiems susitikti, kiekvieną kartą – vis kitoje vietoje, tuo pačiu pažįstant ją, naujus žmones. Tai toks suartėjimo būdas.

Bažnyčia yra viena svarbiausių vietų kiekviename krašte, ar ji būtų rajono centre, ar periferijoje. Ji visada bus puošniai dekoruota, turės kažkokį architektūrinį stilių, savo istoriją, o tai mums irgi labai svarbu plečiant savo akiratį, nes viskas vyksta seminaro forma. Floristai sužino apie architektūros stilius, kultūros, dailės istoriją. Projekto koncepcija – išmokti dirbti komandoje, įgyti naujos patirties, pasidalinti ja.

Galime pasidžiaugti, kad mes su S. Zareckiu buvome tie žmonės, kurie rūpinomės popiežiaus Pranciškaus vizito metu visa puošyba, kvietėme tiems darbams didžiulį būrį floristų iš įvairių šalių, per 20 žmonių. Taigi labai daug jų suburta. Toliau prisimindami tuos atliktus darbus su floristais susitinkame paminėti popiežiaus atvykimą ir kartu keliaujame per Lietuvą. Projektas „Sakrali erdvė“ – tai galimybė susiburti floristams“, – pasakojo M. Gvildys.

Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčia antroji, į kurią kurti suvažiavo gausi floristų komanda. Jiems jau yra tekę darbuotis Kauno rajone, Vilkijoje, kur gyvena M. Gvildys.

Plačiau skaitykite spalio 7 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Floristų plenero dalyviai su dekanu Mindaugu Kučinsku.
Autorės nuotraukos
Svečias iš Ispanijos floristas Jordi Pascual renginio metu sukūrė įspūdingą kompoziciją.
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video