2024/04/27

 

KONSERVATORIŲ KANDIDATĖ Į PREZIDENTUS – INGRIDA ŠIMONYTĖ

Ingrida Šimonytė. ELTA / Žygimantas Gedvila

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Prezidiumas patvirtino galutinius kandidatų sąrašus artėjantiems prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimams. Vienintelė pretendentė užimti šalies vadovo postą – premjerė Ingrida Šimonytė. Visi kiti konservatorių skyrių kelti politikai atsisakė dalyvauti vidiniuose partijos rinkimuose.

Apie pastaruosius sprendimus žurnalistams trečiadienį patvirtino TS-LKD vadovybė.

„Esminė diskusija vyko dabar. Kandidatai, įvertindami premjerės kaip geriausias galimybes atstovauti tas vertybes, kurios yra aktualios visiems partijos nariams, parėmė Ingridą Šimonytę“,– po Prezidiumo posėdžio pranešė konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

„Buvo 23 kandidatai. Liko viena kandidatė. Kaip ir viskas aišku. Kandidatė, kuri bus remiama Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidento rinkimuose – Ingrida Šimonytė“, – žurnalistams Seime pranešė P. Saudargas.

G. Landsbergis pripažino, kad sprendimai dėl to, kas sieks tapti TS-LKD remiamu kandidatu kitų metų šalies vadovo rinkimams, buvo neaiškūs iki pat Prezidiumo posėdžio.

„Nežinojome, kaip tas galutinis projektas susidėlios. Galėjome išeiti iš čia ir turėti daugiau nei vieną kandidatą, buvo galimybė, kad įvyks praimeriai, kurie nepasibaigs šiuo Prezidiumo posėdžiu. Tai tų variantų buvo. Kiekvienas turėjome galimybę apsispręsti“, – pripažino jis,

ELTA primena, kad trečiadienį TS-LKD skyrių iškelti kandidatai partijos Prezidiumui turėjo pateikti atsakymą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose. Dalyvauti rinkimuose sutiko tik premjerė Ingrida Šimonytė, tačiau likus tik vienai pretendentei planuotos vadinamosios „Demokratijos šventės“ – pirminių rinkimų nebus.

„Rinkimuose kitų metų gegužę visi galės išeiti ir sudalyvauti jau tikroje demokratijos šventėje, kuri neapsiribos vien tik Tėvynės sąjunga“, – nurodė G. Landsbergis, atsakydamas į klausimus dėl vidinių TS-LKD rinkimų.

V. Landsbergis: jeigu žmonės balsuos – tai išrinks

Tuo metu kiek anksčiau Prezidiumo posėdį palikęs TS-LKD garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis nesileido į detalius komentarus apie susitikimo metu aptartas aktualijas. Jis nurodė, kad „procesas vyksta savo keliu“.

Todėl ir klausiamas apie I. Šimonytės šansus tapti šalies vadove, V. Landsbergis nedaugžodžiavo.

„Kokie šansai? Tokie patys kaip jūsų. Jeigu žmonės balsuos – tai išrinks. Nebalsuos – neišrinks“, – tepasakė V. Landsbergis.

ELTA primena, kad trečiadienį posėdžiavęs TS-LKD Prezidiumas patvirtino galutinius kandidatų sąrašus artėjantiems prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimams. Taip pat patvirtino detalias rinkimų organizavimo ir agitacijos taisykles.

Numatoma, kad šių metų lapkričio 11–12 d. TS-LKD organizuos atvirą balsavimą, kurio metu reitinguos EP kandidatų sąrašą.

Artimiausi šalies vadovo rinkimai vyks 2024 m. gegužę. Apie savo kandidatūrą kol kas paskelbė tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys Aurelijus Veryga bei Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška. Pastarajam paramą išreiškė Lietuvos regionų partija.

Tuo metu EP rinkimai turėtų įvykti kitų metų birželį.

Augustė Lyberytė (ELTA)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Pries rinkimus ir landsbergiui ——sunauja,kirmelynas,runkeliai ——-JAU PASAKE ‘ZMONES ‘……..GAL SUKLYDO??????????

  • Uz konservus——–NE,NE NE.

  • Tarybiniais laikais, jei kritikuodavai valdžią, būdavai vadinamas antitarybiniu elementu, dabar antivakseriu, vatniku.

    • Drįstu abejoti, manau tebevaldo KGB. Ne be reikalo jie PATYS SAVE įsislaptino 75 metams. Komunistų Seime 20, KGBistų dvigubai ar daugiau.

  • Vatnikas- žmogus matantis ir suprantantis, ką ir kiek vagia valdžia.

  • Kokia psichine liga turi sirgti rinkėjas, kuris dar balsuotų už konservatorius? Žinoma, jei jis nėra tos šaikos narys, ar jos išlaikomas.

    • Tu vate sergi nepagydoma komunisto ,putinisto liga,važiuk pas ruskius,ruskiai nusius žūdyti ukrainiečių tada ir pagysi

    • Mąstyk tyliai,vatini!

  • Niekas tokio vatniko aido neprašo

    • Nu ką padarysi vate? Miesto žmonės yra daug protingesni,išsilavinę.o tu nabage nieko esi matęs tik savo pufaikę ir kerzinius batus ir guli dar raskladuškoje apsikabinęs bambuolį ir dusauji kaip gera buvo kolchoze gerti ir vogti

  • Tiktai būkit ramūs ir nesijaudinkit ,balsuos už ją miestai ir išrinks,ten labiau išsilavinę ir ją vertina,puiki premjerė…

    • Trečio brolio nuomonė… Aišku ją bandys rinkti Europinigų čiulpuonėliai, taip, jie Vilniaus tarakonai, prisitaikantys prie bet kurios valdžios, bet išrinkti nepavyks…

  • Kaip šauksi, taip atsišauks. Ingrida turi nulį empatijos žmonėms, tai ir žmonės taip pat atsilieps. Mokesčių-biudžeto robotas.

Rekomenduojami video