2024/04/27

 

DERLIAUS DĖDĖS MARGUMYNAI (fotogalerija)

Kupiškyje rudens šventėje pasiklausyti koncerto ir politikų kalbų buvo susirinkusi pilna Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštė. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Praėjusį šeštadienį Kupiškio centre šurmuliavo tradicinė rudens šventė „Derliaus dėdė kviečia“. Šventės dalyviai šiemet buvo kviečiami per Aukštaitiją pralėkti žirgu. Tokia tematika atsispindėjo šventėje, ypač seniūnijų kiemelių puošyboje. Galima buvo ir tikrais žirgais pajodinėti. Toks sumanymas buvo neatsitiktinis – šiemet yra žirgo ir Aukštaitijos metai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Nuo pat ankstyvo ryto aplink Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštę pradėjo dygti mugės prekeivių palapinės, kurtis seniūnijų ir kitų įstaigų kiemeliai. Šventės organizatoriai ir dalyviai neramiai dairėsi į dangų ir svarstė, ar liausis pradėjęs krapnoti lietus. Nuogąstauta be reikalo. Šventės lietus nesugadino, prapliupo tik jai pasibaigus.

Šiemet palyginti nedaug buvo prekiaujančių vaismedžiais, vaiskrūmiais ar dekoratyviniais medeliais.

Pakalbintas sodo augalų pardavėjas iš Pasvalio Gintaras Varnas, sakė, kad turi ir netradicinių augalų – Rojaus obelaičių penkias rūšis, šermūkšnių septynias rūšis, bespyglių gervuogių.

„Šį rudenį nelabai daug pirkėjų. Žmonės, matyt, visko persisotinę. Gal labiau perka aktinidijas. Šiuo metu prasidėjo pats jų derėjimas. Tai skanios ir naudingos sveikatai uogos“, – teigė pašnekovas.

Daug žmonių būriavosi prie seniūnijų kiemelių. Sunku ir pasirinkti buvo kur užsukti.

Plačiau skaitykite spalio 3 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Man šventės vaizdą bjaurojo partiečių palapinės ir agitacija.

  • Puikiai praleidom laiką ir visai nesigailim, kad pakeliui užvažiavom į Kupiškį. Žmonės šilti, bendraujantys, privaišino. Nereikėjo, bet specialiai parsivežėm medinį didelį dubenį prisiminimui. Žmonės davė daugybę rekomendacijų, ką aplankyti, tad būtinai sugrįšim.

  • Bet, jei R. Aukštikalnis vedė rinkiminę agitacinę reklamą ir yra teisybė, tai labai nesolidu. Juk jis yra pirmininkas ir turi būti tikrai neutralus.

    • Vedęs savo žmoną…

Rekomenduojami video