2024/04/29

 

TYRINĖJO FERMENTACIJOS PASLAPTIS

Kupiškio kultūros centro Alizavos padalinio edukatorius Danielius Petrošius papasakojo, kad galima rauginti ne tik daržoves, bet ir vaisius, uogas, grybus, taip pat fermentacijos būdu galima pasigaminti įvairių gėrimų, pavyzdžiui, naminės giros ar limonado. Autorės nuotrauka

Nors vasaros pradžia gąsdino sausra, vis dėlto šiųmečių vaisių, daržovių derliumi gali pasigirti dažnas mėgėjas daržininkas, mat yra iš ko prisiruošti įvairiausių atsargų žiemai.

Rugsėjo 20 dieną Kupiškio viešosios bibliotekos Palėvenėlės skaitytojų aptarnavimo punkte vyko pažintinis-degustacinis renginys „Fermentacijos paslaptys“, kuriame kiekvienas galėjo perteikti savo patirtį ir receptus.

Kristina VALYTĖ

Susitikimo sumanytojas, Kupiškio kultūros centro Alizavos padalinio edukatorius Danielius Petrošius, fermentacijos procesu susidomėjo atsitiktinai, išgirdęs apie amerikiečių maisto apžvalgininko Sandor Ellix Katz knygą „Fermentavimo menas“.

Sudomino ir fermentacijos, arba paprastai tariant, rauginimo paveiktų produktų nauda – jie lengviau virškinami, yra puikus vitamino C ir gerųjų bakterijų šaltinis, idealiai tinka veganiškai mitybai. Taip pat tai natūralus būdas realizuoti gausų rudens gėrybių derlių, mat rauginti galima daržoves, vaisius, uogas ir grybus.

„Be to, toks būdas tinka ir mėgstantiems atrasti naują skonį, besidomintiems sveika mityba“, – tikino jis.

Plačiau skaitykite rugsėjo 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Nu.jei tikios babutės nemoka raugti daržovių, grybų, vaisių, tai jau niekas nepadės.

Rekomenduojami video