2024/04/29

 

KAIP SUTAUPYTI PERKANT ŽIEMINES PADANGAS?

Tam tikrų prekių kaina kartais keičiasi net kelis kartus per metus. Jeigu ketiname pirkti padangas, šio sprendimo neverta atidėlioti paskutinei akimirkai. Ištisus metus mažmeninės padangos kainos neatitikimas gali siekti net 30 proc., priklausomai nuo pirkimo laikotarpio. Didžiąja dalimi padangų kainos diktuoja platintojų naujos-padangos.lt ir gamintojų bendradarbiavimo kriterijus. Vasarinės padangos į sandėlius atkeliauja žiemos viduryje – dažniausiai sausio pabaigoje arba vasario pradžioje. Panaši situacija ir su žieminėmis padangomis – jos platintojų sandėlius pasiekia gegužę. Todėl, siekdami padidinti paklausą, mažmenininkai dažnai sumažina kainas, kad atsirastų vietos didesniam pristatymui.

Norintiems sutaupyti, verta paieškoti padangų tiekėjo internetu

Kelerius ar net jau keliolika metų pigiausiai padangas galima nusipirkti internetinėse parduotuvėse. Lietuviai įpratę apsipirkti tradicinėse parduotuvėse, kur galima jas realiai pačiupinėti nors jos savybės ne kiekvienam pirkėjui yra realiai suprantamos. Internetinėse parduotuvėse galima įsigyti padangų įvairių tipų automobiliams. Tokių pirkinių privalumas – platus padangų pasirinkimas, taip pat jų kaina.

Padangų svarba vairavimo saugumui

Paklausus vairuotojų, kaip veikia padanga, daugelis negalės pasakyti daugiau nei tai, kad nuo jų priklauso stabdymo kelias, taigi ir sukibimas, priklauso nuo jos būklės. Nedaug žmonių supranta, kad padangos yra tokios automobilių dalys, kurios turi įtakos daugeliui mūsų vairavimo elementų, bet ir kitų transporto priemonėse esančių dalių būklei. Galite paklausti, kaip tai įmanoma? Juk padanga yra vienintelė automobilio dalis, kuri liečiasi su kelio danga. Važiuodama ji perduoda vibracijas nuo žemės į pakabos dalis, kurios vėliau perduodamos toliau. Kaip matote, tarp padangos kokybės ir pakabos dalių ilgaamžiškumo yra didelis ryšys. Padangos didžiąja dalimi yra atsakingos už saugumą. Galite turėti puikius stabdžius, tačiau jei padanga per daug susidėvėjusi arba jos kokybė nesuteikia norimų rezultatų, stabdymo kelias gali būti tikrai ilgas. Kiekvienas vairuotojas, kuris vairuoja jau kurį laiką, žino, ką tai reiškia.

Padanga turi pasipriešinimą riedėjimui, o tai reiškia triukšmą, taigi ir vairavimo komfortą, bei degalų sąnaudas. Kaip matote, kuo geresnė padanga, tuo mažesnės degalų sąnaudos. Daugelis vairuotojų renkasi brangesnes ir geresnes padangas, nes tokia investicija labai greitai atsiperka tiek degalų atžvilgiu, tiek tuo, kad šios padangos yra patvaresnės ir automobilis gali nuvažiuoti daug daugiau kilometrų.

„SEOvoras“ inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.1167

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video