2024/04/27

 

KUPIŠKIO RAJONO MOKYTOJAI NESTREIKUOJA

Artūro Žuko nuotrauka

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) penktadienį surengė įspėjamąjį mokytojų streiką, kuriame, anot protestą organizuojančios pedagogų profsąjungos pirmininko Andriaus Navicko, turėtų dalyvauti apie 5 tūkst. mokytojų.

A. Navicko teigimu, penktadienį streikuoti ketina 228 švietimo įstaigos.

„228 švietimo įstaigos, apie 5 tūkst. mokytojų dalyvaus įspėjamajame streike“, – teigė jis.

Pasak švietimo darbuotojų profsąjungos pirmininko, pedagogai streikuos pirmųjų dviejų pamokų metu.

„Streikas vyks ryte nuo 8 iki 10 valandos – nebus vedamos dvi pamokos. Streikas yra kai nedirbama, tai gal bus kas ilgiau pamiegos namuose, kas susirinks ir kavos išgers – laisva forma“, – sakė A. Navickas.

Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė išreiškė abejones dėl streike ketinančių dalyvauti mokytojų skaičiaus.

„Spėčiau, kad pono Navicko deklaruojamas skaičius yra galbūt jo profesinės sąjungos narių, o ne mokytojų, kurie tikrai streikuotų, skaičius“, – ketvirtadienį teigė premjerė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministro G. Jakšto žiniomis, penktadienį vyksiantis įspėjamasis streikas organizuojamas teisėtai.

„Negirdėjau, kad būtų kažkas neparuošta ar būtų kažkas neteisėta. Tai man atrodo, kad viskas turėtų būti gerai“, – sakė ministras.

Nesutarus dėl spartesnio mokytojų atlyginimų kėlimo, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) nusprendė rugsėjo 15 d. skelbti įspėjamąjį, o nuo rugsėjo 29 d. – tikrąjį streiką.

A. Navicko vadovaujamoji švietimo darbuotojų profsąjunga pareikalavo dar šiais metais pakelti mokytojų atlyginimus 20 procentų. Taip pat prašo, kad nuo 2024 m. sausio 1 d. atlyginimai didėtų dar 30 proc. Tokiu atveju, bendras atlyginimų augimas siektų 56 procentus.

LŠDPS taip pat yra išsakiusi poreikį mažinti mokinių skaičių naujai sudaromose klasėse, siūlo numatyti ir kokybiškesnę darbo su specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais mokiniais tvarką.

LŠDPS Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos profesinės organizacijos nariai prie šio streiko neprisijungė. Jie plačiau nekomentavo savo sprendimo.

Parengta pagal ELTOS inf.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kur jau čia streikuos? rajonas visada buvo raudonas TSKPKD 😀 Konuniagos= konservai ….

    • Šūdakalbi tu, politini atsilikėli. Nieko nenusimanai, rinkimų rezultatų analizuot nemoki, bet baigei 2 klases ir sugebi šūdus rašynėt. Nu šaunuolis senuk. Išeik viešai į Gucevičiaus aikštę ir gyvai pasakyk, nemanau, kad Kupiškis tau padėkos.

  • Gudruoliai. Kai kiti iškovos- pasinaudos ir mūsiškiai.

  • „Matulionis“ – BAILIAI. O Gimnazija?

    • jie gal net profsajungos nesugeba tureti

  • Šaunuoliai

Rekomenduojami video