2024/04/28

 

5 ORGANIZAVIMO GUDRYBĖS MAŽAI VIRTUVEI

Virtuvė, be abejo, yra pagrindinė namų erdvė, kurioje pusryčiams ar kasdieniam pokalbiui renkasi visa šeima. Visgi, kuomet kalbame apie organizuotumą ir funkcionalumą, kartais nedėkingas virtuvės erdvės išplanavimas kelia nemenkų iššūkių. Ribota stalviršio erdvė, ankštos spintelės ir netvarkingai perkrauti stalčiai gali greitai sudrumsti malonumą ruošiant net paprasčiausius valgius. Tačiau žinokite, kad tinkamai pritaikydami išmanius sandėliavimo ir daiktų laikymo sprendimus net mažiausią virtuvėlę galite paversti organizuota ir efektyvia erdve. Tad pakalbėkime apie penkis praktiškus ir kūrybiškus būdus, padėsiančius tai pasiekti:

  1. Vertikalios erdvės išnaudojimas
  2. Stalčių įdėklai
  3. Praktiškesnės spintelės
  4. Sandėliavimo talpyklos ir birių produktų indai
  5. Kompaktiški prietaisai mažai virtuvei

Vertikali erdvė

Kalbant apie mažos virtuvės organizavimą, viena iš pagrindinių strategijų yra išnaudoti vertikalią erdvę. Vieta, kurioje galite laikyti savo daiktus virtuvėje, neapsiriboja stalčiais ir stalviršiu. Šiandien galite rasti tokius sprendimus kaip prie sienos tvirtinamos prieskonių lentynėlės, 360 laipsnių besisukantys kabliukai ar magnetai reikalingiausiems virtuvės įrankiams pakabinti. O kiek gi vietos užima puodai ir keptuvės! Jeigu šie jūsų virtuvėje yra vieno dizaino, sukabinę savo turimas keptuves pagal dydį, galite sukurti išties puikų estetinį vaizdą. Taikydami šį sprendimą, dažnai naudojamus daiktus turėsite po ranka ir atlaisvinsite vietą sunkesnei virtuvės technikai laikyti. 

Naudokite stalčių įdėklus. 

Kitas svarbus mažos virtuvės organizavimo aspektas yra efektyvus stalčių erdvės išnaudojimas. Stalčių įdėklai ir įvairios daiktadėžės gali stulbinamai pakeisti netvarkingus stalčius taip, kad kiekvienas daiktas turėtų jam skirtą vietą, o tai ne tik sutaupys jūsų laiko, bet ir jums nebeteks nusivilti pagaliau matysite visus įrankius, kurių ieškote. Taip pat atraskite reguliuojamus stalčių skirstytuvus, su kuriais chaotiškus stalčius be vargo padalinsite į norimo dydžio skyrius.

Išnaudokite virtuvės spinteles. 

Ne paslaptis, kad virtuvės spintelėse galima rasti visko. Norėdami atrasti daugiau laisvos vietos ar tiesiog palaikyti tvarką, apsvarstykite galimybę panaudoti spintelių dureles iš vidaus. Įsigiję lipnius kabliukus, mažas lentynėles ar magnetines juosteles galite pasikabinti tokius daiktus kaip matavimo puodeliai, virtuvės rankšluosčiai ar net valymo priemonės. Kalbant apie spintelės vidų, galite pasidomėti pakopinėmis spintelių tvarkyklėmis, kurios ne tik sukurs tvarkos pojūtį, bet ir leis matyti net spintelės gale esančius daiktus ar maisto produktus. Šie paprasti priedai siūlo protingus daiktų laikymo sprendimus, kurie atlaisvina vertingos vietos ir virtuvės spinteles paverčia praktiška erdve. Taip pat dažnai apleidžiama erdvė spintelėje po kriaukle. Nuspręskite, kuriais patarimais naudodamiesi galite geriausiai ją išnaudoti.

Investuokite į sandėliavimo talpyklas ir birių produktų indus. 

Siekiant tvarkingai ir praktiškai laikyti daiktus, tam privalu susikurti sistemą. Nuspręskite įsigyti įvairių talpyklų, stiklainių ar rūšiavimo šiukšliadėžių kolekciją, kad jūsų sausi produktai, prieskoniai ar arbatos pakuotės turėtų savo vietą ir būtų lengvai matomos. Šių tarų ženklinimas ne tik suteikia tvarkingumo, bet ir leidžia greitai rasti ingredientus, kurių jums gali prireikti ruošiant maistą. 

Maža virtuvė – kompaktiški prietaisai

Logiška, kad mažesnei erdvei tinka smulkesni prietaisai, pavyzdžiui, retro stiliaus skrudintuvas ar mažai vietos užimantis kavos aparatas. Taip pat neskubėkite nukraustinėti savo stalviršių ir ieškoti daugiau vietos spintelių lentynose įsigykite atitinkamo dydžio produktų laikymo daiktų, kuriuos laikytumėte tiesiog ant spintelės! Žinoma, pirmenybę teikite funkcionalumui. Pavyzdžiui, duoninė su pjaustymo lenta ne tik puikiai pravers jūsų mėgstamų duonos gaminių laikymui, bet ir taps praktiška virtuvės interjero detale. Būtent tokią duoninę galite rasti https://formadore.lt/duonines. Pasižvalgykite ir sukurkite tvarką savo virtuvėje.

Primename!

Nedidelę virtuvę paversti organizuota erdve nėra bauginanti užduotis. Naudodamiesi perskaitytais patarimais galite sukurti funkcionalią ir tvarkingą aplinką, kurioje patiekalų ruošimas niekada netaps rūpesčiu. Tačiau atminkite, kad svarbiausia bet kurioje virtuvėje yra laikyti tik reikalingus daiktus. Tvarkydamiesi ir sumažindami daiktų perteklių, galite žymiai palengvinti savo gyvenimą.

E-Comm inf. ir nuotraukos

Užs. Nr.1085

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video