2024/04/27

 

MIGRACIJOS DEPARTAMENTE KEIČIAMA APTARNAVIMO TVARKA: VIZITUS REIKĖS REZERVUOTI IŠ ANKSTO

Migracijos departamento nuotrauka

Migracijos departamenatas praneša, kad nuo spalio 1 d. keičia asmenų aptarnavimo tvarką visuose savo teritoriniuose padaliniuose. Naują pasą arba asmens tapatybės kortelę pageidaujantys užsisakyti Lietuvos piliečiai vizitus į klientų aptarnavimo skyrius turės iš anksto rezervuoti internetu arba telefonu, o gyva eile asmenys bus aptarnaujami tik tam tikrais išimtinais atvejais.

Skelbiama, kad nuo spalio mėnesio be išankstinės registracijos į klientų aptarnavimo skyrius galės atvykti senatvės pensininkai bei asmenys su negalia – jie bus aptarnaujami be eilės, vos tik atsiras laisvas klientų langelis. Išimtys bus taikomos ir Lietuvos piliečiams, kurie pasą pageidauja užsisakyti ir gauti ypatingos skubos tvarka, tą pačią dieną.

Vizito rezervuoti taip pat nereikės pagaminto dokumento atsiimti atvykstantiems klientams.

„Sprendimas atsisakyti asmenų aptarnavimo gyva eile Vilniaus skyriuje, kuris iki tol turėdavo atlaikyti milžiniškus klientų antplūdžius, buvo teisingas. Pastebėjome, jog išsilygino asmenų srautai, gerokai sumažėjo skundų, mažiau streso darbe patiria ir mūsų įstaigos darbuotojai, kurie iki tol nuolat turėdavo atlaikyti milžinišką psichologinį spaudimą“, – sako Evelina Gudzinskaitė, Migracijos departamento direktorė.

Atsisakius Lietuvos piliečių aptarnavimo gyva eile, bus atverti papildomi vizitų rezervacijos langeliai, todėl laukiančiųjų vizito į Migracijos departamentą eilės neišaugs, klientų srautai bus paskirstyti tolygiai, nebeteks patirti spūsčių, pažymi departamentas.

„Asmenų aptarnavimas iš anksto rezervavus laiką leis mums kur kas geriau prognozuoti ir valdyti klientų srautus, užtikrinti, kad kiekvienas asmuo paslaugą gaus rezervuotu laiku, o be rezervacijos atėję klientai neturės laukti eilėse keletą valandų. (…)“, – įsitikinusi E. Gudzinskaitė.

Migracijos departamentas primena, jog vizitai į klientų aptarnavimo skyrius yra rezervuojami migracijos informacinėje sistemoje MIGRIS – portale www.migracija.lt / spausti oranžinį mygtuką „Rezervuoti vizitą“. Apsilankymo datą bei laiką galima rezervuoti ir paskambinus telefonu +370 707 67 000 (skambinant iš užsienio +370 5 271 7112).

Iš viso nuo 2023 metų pradžios Migracijos departamento darbuotojai Lietuvos piliečiams išdavė daugiau kaip 304 tūkstančius pasų ir beveik 270 tūkstančių asmens tapatybės kortelių.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video