2024/04/29

 

AR GRYBAUTOJŲ PINTINĖS RUGSĖJĮ DAR PAPILNĖS?

Šimonių girioje dar galima rasti voveraičių. Skaitytojo nuotrauka

Artėjant rudeniui, turgaus prekystaliai pilni įvairių daržo ir sodo gėrybių, bet grybų gausos nematyti.

Į socialinius tinklus grybautojai deda tik voveraičių nuotraukas.

Miškininkai sako, kad vasarinių grybų derlius buvo prastas, o koks bus rudeninių, lems orai.

Jurga BANIONIENĖ

Baravykai dygo tik kelias dienas

Valstybinių miškų urėdijos Rokiškio regioninio padalinio Šimonių girininkijos girininkė Kristina Baseckienė teigė, kad Šimonių girioje negausiai, bet dygsta voveraitės. Grybautojai randa po vieną kitą raudonviršį, o baravykų nėra.

„Baravykai dygo vienu metu, per Žolinę, šiek tiek po jos, bent tris keturias dienas. O dabar jei ir randame jų vaikščiodami po miškus, tai tik didelių ir peraugusių, mažų nebėra. Keliame versiją, kad galbūt, kai buvo karšta, grybiena išdegė, girioje buvo labai sausa.

Antra vertus, sausa buvo visur. Žinau, kad Subačiaus pusėje dygo grybai, jų buvo daugiau nei pas mus. Grybų dygimą Šimonių girioje parodo žmonių skaičius, jei pro girininkiją lekia ir lekia mašinos, suprantame, kad yra grybų, o jei ne – tai nėra. Bet laukiame, kaip ir yra visko: ir lietaus, ir šilumos, ir sąlygos grybams dygti geros, gal dar pasirodys rugsėjį. Jei smarkiai neatšals, dar turėtų būti grybų“, – kalbėjo K. Baseckienė.

Uogų, anot pašnekovės, buvo truputį, mėlynių, bruknių. Pastarųjų galima pasirinkti ir dabar. Ar yra spanguolių, Šimonių girininkijos girininkė negalėjo pasakyti, bet matė spanguoliautojų.

Plačiau skaitykite rugsėjo 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video