2024/04/27

 

NEATSAKINGI KAPINIŲ LANKYTOJAI – VARGAS SENIŪNIJOMS

Dauguma kapinių lankytojų dar nerūšiuoja atliekų – į žaliąsias atliekas primeta kapų žvakių, plastikinių gėlių, arba atvirkščiai. Autorės nuotrauka

Bendro naudojimo įrankių netausojantys, įvairias atliekas už kapinių tvoros metantys gyventojai – gyvas vargas seniūnams.

Pastarieji sako, kad šitaip neatsakingai besielgiantys gyventojai patys pjauna šaką, ant kurios sėdi. Juk naujus kapinių įrankius ir atliekų utilizavimo paslaugas seniūnijos perka už tuos pačius mokesčių mokėtojų pinigus, kurie galėtų būti panaudojami visai kitu, prasmingesniu, tikslu.

Kristina VALYTĖ

Kupiškio seniūnijos seniūno Žydrūno Vanago teigimu, bene didžiausia problema kapinėse yra atliekų nerūšiavimas.

„Į žaliąsias atliekas primeta kapų žvakių, plastikinių gėlių, arba atvirkščiai. Biologiškai skaidžių atliekų aikštelė atliekų su priemaišomis nepriima, tai seniūnijos darbininkai turi visus konteinerius išversti ir atliekas perrūšiuoti“, – paaiškino Ž. Vanagas.

Anot jo, gėda ir neatsakingoms įmonėms, kurios, keisdamos antkapius, senuosius beatodairiškai išmeta per tvorą. „Kas pakeitė, tas turėtų ir išvežti utilizuoti. Įmonės turi atsakingiau žiūrėti į šį reikalą“, – teigė pašnekovas.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 29 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video