2024/04/28

 

KAS TURI PASIRŪPINTI GYVŪNŲ GAIŠENOMIS KELIUOSE?

Radus kelyje gyvūno gaišeną reikia skambinti bendruoju pagalbos numeriu ir sekti tolimesnius operatorių nurodymus. Unsplash nuotrauka

Kristina VALYTĖ

Į redakciją kreipėsi skaitytojas, kuris teiravosi, kas turi išsivežti ant kelio nebegyvą gulintį, transporto priemonės partrenktą gyvūną. „Važiuodamas iš Alizavos į Kupiškį ties Palėvenėle šalikelėje kelintą dieną matau partrenktą barsuką. Jau išsipūtęs, kaip balionas, turbūt, kad gesti pradėjo, baisu žiūrėti. Negi taip ir liks supūti? Neramios mintys, o jeigu tas barsukas sirgo, gal koks užkrato nešiotojas? O jeigu šunys aptikę paragaus, ar varnos sules? Baisu, kaip taip niekas nesirūpina. Praneščiau, kad kas nors išsivežtų tą gaišeną utilizuoti, tik nežinau kam“, – susirūpinęs kalbėjo vyras.

Kita skaitytoja pasakojo ketvirtadienį važiuodama per Kupiškį Technikos gatvėje pastebėjusi viduryje kelio partrenktą juodą katiną. „Lėčiau pravažiavau, žiūriu, nebegyvas. Spėju, kad naminis katinėlis. O kas čia katinui tėra pro buto langą iššokti ir laukais pasileisti? Vairuodamas nė nespėsi sustabdyti. Norėčiau informuoti apie negyvą gyvūnėlį gatvėje, bet nežinau kam. Gal šeimininkas jį atpažintų ir norėtų palaidoti“, – svarstė skaitytoja.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus pirmininkas Bronislovas Domža sakė, kad radus ant kelio partrenktą laukinį gyvūną reikia skambinti bendruoju pagalbos numeriu 112. „Jeigu gyvūnas partrenktas mūsų medžioklės plotuose, bendrojo pagalbos centro operatoriai apie tai mus informuoja, o medžiotojų pareiga utilizuoti – kiekvienas medžiotojų būrelis turi gaišenų utilizavimo duobes“, – paaiškino B. Domža.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 29 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kas turi pasirūpinti balandžių lavonais?
    Mersas ir jo ratai

Rekomenduojami video