2024/04/27

 

VIETOJ VAINIKO AR GĖLIŲ KREPŠELIO GERIAU – VOKELIS

Mirus artimajam, ne tik liūdesys, bet ir nerimas dėl laidotuvių, kiek jos gali kainuoti. Autorės nuotrauka

Dažnas sutiks, kad artimojo netektis – sunkus momentas, negailestingai kertantis ir per kišenę.

Vienkartinės laidojimo pašalpos neužtenka net padoresniam karstui, o ką kalbėti apie kitas ritualines prekes ir paslaugas. Tačiau, pasak laidojimo paslaugas teikiančių įmonių atstovų, vienkartinės pašalpos neužtekdavo ir lito metais.

Kristina VALYTĖ

Kuklioms laidotuvėms nepakanka 2 000 eurų

Laikraščio skaitytoja Lina pasakojo prieš keletą mėnesių palaidojusi žuvusį giminaitį.

„Tokios nelaimės užklumpa netikėtai. Rinkausi kuklesnes ritualines prekes ir paslaugas. Dėmesys buvo skirtas mirusio artimojo pagerbimui, bet ne prabangai“, – sakė moteris.

Ji suskaičiavo, kad laidotuvėms iš viso išleido didesnę nei pustrečio tūkstančio eurų sumą. Dar ir šiandien turi visus čekius pasilikusi. Sakė, gerai, kad jų neišmetė, gali ramiai suskaičiuoti išlaidas.

„Pirkome pigesnį karstą, sumokėjome apie keturis šimtus eurų. Kremavimas panašiai kainavo, apie du šimtus eurų urna, dar nepigios gėlės, daugiau nei 200 eurų laikymo šaldytuve, aprengimo, įnešimo į salę, dokumentų sutvarkymo ir kitos paslaugos, neskaičiuojant šarvojimo salės nuomos. Daugiau nei šimtą eurų kainavo duobės urnai iškasimas, dar tiek pat eurų davėme kunigui, tiek pat – giesmininkams, o dar transportas, gedulingi pietūs trisdešimčiai žmonių“, – vardijo Lina.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 29 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Zmones is savo uzdirbamu pinigu nebesugeba pragyventi ,seimu islaikyti del nenusakomo kainu augimo.Dar reikalaujat,kad susitaupytu laidotuvems pinigu? Ten ir labai uzkeltos kainos.Manau, reikes kaip seniau laidoti.Kaimynai iskasdavo kapo duobe ,nuvezdavo ir palaidodavo zmogu. Iki ko daejom—-laidojimo verslas klesti.

  • Baisus jau verslininkas tas Bartulis, darbuotojams daugiau mininimo neisgali moket, amzinai skelbimuos jiesko, pats nezino ko nori tai per senas tai jaunas ptirties neturi, geda klausyt jo kalbu.

  • Moku aš, moki tu, jis ir ji taip pat moka. Laukinio kapitalizmo reklama. Už tokį straipsnį priklauso vokelis.

  • Kur dingo valstybės sektoriaus paslaugos su visu sektoriumi?

  • Prie tokių technologinių žingsnių, tuoj bus išrastas toks pasilaidojimo būdas (svitarna), kai nebereikės, nei vokelių, nei gėlių, nei keipo, nei jono 😀

    • Oi geras, bravo :))

  • Esam pasipiktinę tokiu pasisakymu J. Bartulio spaudoje o ir viešumoje apie žmones kurie neturi savo laidotuvėms pinigų ,labai jau esi žemo lygio verslininkas – direktorius jei taip atsiliepi apie mirusiuosius jei neturi pinigų laidotuvėms tai pasako apie žmogų atseit jis buvo pijokas ar vagis iš kur toks tavo mąstymas o gal žmogus negalėjo sukaupti tiek pinigų nes gal vargingai gyveno nors ir sunkiai dirbo niekams milijonai sąžiningai dirbant ne byra iš dangaus pinigai kaip nepasakysi kaip apie tokius verslininkus – direktorius labai jau iš puikai ant kito gero gal. Siūlai giminėms susimesti o jei ir jiems ne per geriausias gyvenimas tai kaip tada . Tai taip kad verslininkai – direktoriau ne daryk tokių nesąmoningų išvadų truputi pagarbos kitiems .

  • Dudami vokelį, nepamirškite susimokėti GPM mokesčio. (Įm.kodas 1411 )

Rekomenduojami video