2024/04/28

 

MAISTO DAVINYS – PRIE DURŲ

Pagal susiformavusią praktiką, seniems, neįgaliems asmenims, kuriems sunku atvykti į maisto dalijimo vietą, socialiniai darbuotojai maisto davinius pristato į namus, nors to jie neprivalo daryti. Kristinos Valytės nuotrauka

Redakciją pasiekė susirūpinusios miesto gyventojos (vardas ir pavardė žinomi) skambutis. Keletą kartų per metus labiausiai nepasiturinčius miesto ir rajono gyventojus pasiekia Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo dalijami maisto paketai. Tik ar tikrai pasiekia? Šis klausimas ir iškilo kupiškėnei.

Jurga BANIONIENĖ

Prie durų – antra para

„Kaimynystėje gyvenantis žmogus yra su negalia, turi socialinę darbuotoją, kuri jį prižiūri. Rugpjūčio 17 dieną atnešė jam maisto davinį, nes šiomis dienomis dalija ir, turbūt, žmogaus nerado. Tas davinys antra para guli numestas prie durų. Negi žmogus kaip šuo, kad jam maistas gulėtų prie durų? Jeigu yra socialinė darbuotoja, tai turi to žmogaus telefoną, kodėl negalima pasiskambinti, išsiaiškinti? O gal to žmogaus gyvo nebėra? Kaip galima šitaip numesti, nepasiteirauti. Nežmoniška“, – kalbėjo moteris.

Pašnekovė bandė prisiskambinti į Kupiškio socialinių paslaugų centrą, išsiaiškinti situaciją, bet telefonu nepavyko susisiekti.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video