2024/04/27

 

IŠ PASAULIO JAUNIMO DIENŲ SUGRĮŽUS

Kupiškio jaunimas su dekanu Mindaugu Kučinsku Pasaulio jaunimo dienose Lisabonoje. Nuotrauka iš asmeninio Mindaugo Kučinsko albumo

Rugpjūčio 1–6 dienomis Portugalijos sostinėje Lisabonoje vyko Pasaulio jaunimo dienos, kvietusios jaunimą iš viso pasaulio susitikti su popiežiumi Pranciškumi.

Į šią piligriminę kelionę, kurioje dalyvauja daugiau nei milijonas katalikiško jaunimo iš viso pasaulio, leidosi ir grupelė jaunųjų kupiškėnų, lydimų dekano Mindaugo Kučinsko.

Jurga BANIONIENĖ

Laukta ir planuota

Iš Pasaulio jaunimo dienų grįžęs M. Kučinskas priminė, kad jų sumanytojas buvo popiežius Jonas Paulius II. Pasaulio jaunimo dienos vykdavo vis skirtingame pasaulio mieste kas dvejus, vėliau – kas trejus metus, pandemija visą šį ritmą buvo sumaišiusi. Šios Pasaulio jaunimo dienos turėjo būti pernai, bet perkeltos dėl COVID-19 ligos pandemijos.

„Su Panevėžio jaunimu esu buvęs Pasaulio jaunimo dienose Kelne, Vokietijoje, paskui – Madride, Ispanijoje, tad kokia tai patirtis, buvo žinoma, įspūdžiai nuostabūs. Kai buvo paskelbta šių Pasaulio jaunimo dienų data, sudomino tai, kad jos vyks Europoje. Toli, bet ne taip, kad būtų nepasiekiama, ne Brazilijoje, Panamoje ar Australijoje“, – kalbėjo Kupiškio parapijos dekanas.

Jis šią žinią paskleidė tarp Kupiškio parapijos jaunimo. Netgi buvo paskelbęs informaciją Panevėžio vyskupijos mastu, nes daugiau niekas tokios išvykos neorganizavo. Anot M. Kučinsko, svarbiausia buvo noras, o ne finansai, tad ragino ryžtis šiai naujai patirčiai visus jaunuolius. Pradžioje svarstyta važiuoti vienu mikroautobusu ar keliais, bet kai susirinko galutinis keliautojų skaičius, aštuoni jaunuoliai, imta galvoti apie skrydį lėktuvu. Pavyko rasti tinkamą ir pigesnį variantą, nuskristi į Paryžių, tada pakeisti aerouostą ir toliau vykti į Lisaboną.

„Aš visada sakau jaunimui – norite, tikrai lėšų atsiras, Viešpats per gerus žmones padarys, kad jų būtų“, – teigė M. Kučinskas.

Lėšų kelionei gauti pavyko. Jaunuoliai patys dalyvavo įvairiose akcijose, gamino pyragėlius, verbas ir kvietė aukoti, prisidėjo ir pats dekanas, sulaukta įvairių geradarių, norinčių pagelbėti finansiškai. Kiek galėjo, skyrė ir vykstančių jaunuolių tėvai.

„Važiuojančius Viešpats labai gražiai atrinko, tai motyvuoti vaikai, daugelis patarnauja šv. Mišiose, padeda stovyklose. Džiaugiausi, kad iš mūsų būrelio galėjo vykti ir keletas abiturientų, kurie jau baigia vieną savo gyvenimo etapą, pereis į kitą. Tai graži padėka jiems už visą tarnystę parapijoje“, – kalbėjo pašnekovas.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video