2024/04/27

 

PASIGEDO KONTAKTINĖS GYDYTOJO KONSULTACIJOS

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Į redakciją kreipėsi gyventoja, nepatenkinta klinikos „Medicinos namai“ teikiamomis paslaugomis. Šeimos gydytojai išėjus atostogų, moters niekas neapžiūrėjo, pasiūlė tik nuotolinę konsultaciją telefonu.

Jurga BANIONIENĖ

Tik nuotolinė konsultacija

Janina Janiuliene prisistačiusi moteris aiškino, kad birželį gulėjo ligoninėje dėl plaučių uždegimo, grįžusi norėjo pasikonsultuoti pas savo šeimos gydytoją, bet jai atsakyta, kad gydytoja atostogauja ir pas ją nepateks.

„Paprašiau, kad man nors kompensuojamus vaistus išrašytų. Išrašė. Sveikata ėjo blogyn, pradėjau vėl kosėti.

Pralaukiau visą mėnesį, jo pabaigoje vėl skambinu, kad mane užregistruotų, gal gydytoja grįžo po atostogų. Pasakė, kad atostogaus du mėnesius.
Tada paprašiau, kad priimtų kita gydytoja.

Registratorė kategoriškai pasakė, kad jokia kita gydytoja manęs nepriims, paskambins ir pakonsultuos nuotoliniu būdu. Paskambino gydytoja rezidentė.
Ji manęs nėra mačiusi. Viską nuotoliniu būdu atliko, paskyrė kraujo tyrimus, gydymą.

Vaistai ne tokie pat, kokius anksčiau vartodavau.

Anoje poliklinikoje (Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre – aut. past.), jei gydytoja išeina atostogauti, tai ją pavaduoja kita, jokių problemų nebūdavo, visada galėdavai pakliūti. Juk ir „Medicinos namuose“ yra ne viena šeimos gydytoja, kodėl negalėjo nė viena priimti“, – apmaudą liejo J. Janiulienė.

Pašnekovė teigė, kad klinikos darbuotojų paprašiusi direktoriaus telefono numerio, bet jo negavusi. Moteris pasipiktinusi, kad niekaip negali rasti teisybės.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 17 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Naujoji darbuotoja registraturoje labai nemandagi.

  • Nestebuklai ir Kupiškio poliklinikoje,ten daktarės irgi su pričiudais,eesu patyrusi savu kailiu,netepsi neva.žiuosi

    • Ir patepimas šiais laikais jau nebepadeda tik dar visi išsivaizduoja kad reikia tepti , o dar gali ir nukentėti ir baudą užsidirbti na bet kiekvienas kaip suprantam čia visų kalčiausia kad mes pritrukom pagarbos su pratimo pacientui ir atsakomybės už savo darbą

  • Labai jau visi bėgo į tą kliniką.Dabar turit ką turit

  • neatsakinga neisklausyti plauciu , jei zmogus “atkrenta”. Yra centrine administracija ir kreiptis ten, turbut. Tikrai nera normali praktika. Pas mus Panevexyje privacioje klinikoje priima kitas gydytojas, umiu atveju i priemima.

  • Labai jau visi bėgo i medicinos namus,bus geriau,…o turim ką turim..Poliklinikoje tokių nesamonių nėra.

  • O ko norim esam pratinami kai nuo kitų metų seselės nustatys ligas paskirs tyrimus gal ir vaistus na kai jau bus labai blogai gal ir liga paūmės tada gal prileis ir prie gydytojo ir bus klausimas o kur jus buvote anksčiau. Turėsi pats žmogau daug žinoti apie savo ligą nes reiks iš pasakoti daug kol supras, na viskas tik gėrin atvirkštine prasme .

  • Del šeimos klinika yra dideles problemos, nejaugi negalima tiesiogiai išspresti problemas ,ne nuotoniniu budu,? gydytoja du men atostogos ,o jus kaip norit , kažkokia rezidente priimdavo, žiuri i pacientą ,kaip i debesi, rekia netylet, o direktoriaus tel NR užslaptintas? yra tam internetas visagalis , galima kitu paprašyt del sužinojimo, gal kiekvienas negali juo naudotis, jau labai klinika blogoj pozicijoj, prades pacientai grižti i polikliniką, nors ir ten nusenusiu pilna.

Rekomenduojami video