2024/04/27

 

KUPIŠKIO POLIKLINIKOS PACIENTUS KONSULTUOS NAUJA ŠEIMOS GYDYTOJA

Nuo rugsėjo 1 dienos pacientus Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre priims nauja gydytoja Ieva Zailskaitė. Gydytojos domėjimosi sritys: vaikų ligų diagnostika ir gydymas, visos šeimos sveikatos priežiūra. Jurgos Banionienės nuotrauka

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre nuo rugsėjo 1 dienos dirbs nauja šeimos gydytoja Ieva Zailskaitė. Poliklinikos vadovybės teigimu, stengiamasi atjauninti medikų gretas. Rudeniop bus dairomasi ir naujo odontologo, kitų reikalingų specialistų.

Jurga BANIONIENĖ

Nori jaunų specialistų

Poliklinikos direktorė Elona Brinkaitė sakė, kad I. Zailskaitė kreipėsi pagal darbo skelbimą apie ieškomą šeimos gydytoją.

„Ji mums parašė, kad domina šeimos gydytojo darbas, pradėjome kontaktuoti.

Daug pastangų dėjome, kad ją prikalbintume, kad atvyktų į Kupiškį. Supažindinome su savo įstaiga ir laukėme apsisprendimo, ar rinksis didmiestį, ar Kupiškį. Privalumas toks, kad gydytojos draugas kilęs iš čia. I. Zailskaitė yra iš Birštono, mokėsi Kaune, atvažiuoja pas mus dirbti iš Kauno klinikų. Ji keliasi čia gyventi ir dirbs kiekvieną darbo dieną“, – kalbėjo pašnekovė.

Pasak E. Brinkaitės, norima jauninti Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro gydytojų kolektyvą.

Poliklinikos direktorė Elona Brinkaitė teigė, kad stengiamasi atjauninti gydytojų kolektyvą.
Jurgos Banionienės nuotrauka

„Kiek yra tekę neoficialiai bendrauti su Kupiškio žmonėmis, esu kalbėjusi su neįgaliųjų organizacijomis, visi išreiškia pageidavimus, kad nori jaunų specialistų.

Tad vienas tikslų ir buvo juos pritraukti. Formuosime gydytojai apylinkę, kviečiame gyventojus prisirašyti.

Gydytoja Ieva prižiūrės ir vaikus, ji turi pediatrinį profilį, šeimos gydytojo licenciją“, – teigė poliklinikos direktorė.

Nuo rugsėjo planuojama ieškoti ir naujo gydytojo odontologo, nes dirbti liks viena gydytoja. Taip pat – ergoterapeutų, kadangi reikia plėsti šeimos gydytojo komandą, sveikos gyvensenos specialistų.

Kryptingai – link savo tikslo

Gydytoja I. Zailskaitė pasakojo, kad baigusi mokslus ieškojo darbo vietos ir nutarė draugo paraginta pabandyti kreiptis į Kupiškio polikliniką. Džiaugėsi, kad buvo maloniai sutikta įstaigos direktorės. Kupiškyje bus pirma jos, kaip šeimos gydytojos, darbovietė.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kupiškėnai – prasti žmonės – visur įžvelgia kląstą .

  • Alytuje irgi pas merą kabinete sėdėjo, viltis suteikinėjo 🙂 Internetas viską žino 🙂

  • as manau kad greiciau iseis

  • Manau, ilgiau trejų metų neištemps. Baigsis slapti susitarimai, ir ate į didmiestį. Stebuklų nebūna.

    • Kupiškėnai – prasti žmonės – visur įžvelgia kląstą .

Rekomenduojami video