2024/04/27

 

JAU ŽINOMA DIENOS GERIATRIJOS CENTRO ATIDARYMO DATA

Greitai Kupiškio ligoninėje duris atvers Dienos geriatrijos centras. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Anksčiau esame rašę, kad šią vasarą Kupiškio ligoninėje, ketvirtame jos aukšte, pradės veikti Dienos geriatrijos centras. Žinoma ir konkreti atidarymo data, pasak ligoninės direktoriaus Juliaus Pankos, tai rugpjūčio 18 diena. Jau išsiųsti kvietimai Savivaldybės, Ligonių kasų atstovams.

Kristina VALYTĖ

Dienos geriatrijos centre, kuriame bus dvylika lovų, darbuosis iš Kauno atvykstanti gydytoja geriatrė Veronika Matutytė.

„Kupiškėnams ši specialistė turėtų būti pažįstama, nes kas antrą savaitgalį Kupiškio priėmimo skyriuje dirbo kaip budinti vidaus ligų gydytoja. Gydytojos geriatrės kvalifikaciją V. Matutytė įgijo pernai, baigusi rezidentūrą“, – teigė J. Panka.

Taip pat centre dirbs ir kiti specialistai – du bendrosios praktikos slaugytojai, du slaugytojo padėjėjai, kineziterapeutas, ergoterapeutas, socialinis darbuotojas ir medicinos psichologas. Maitinimo paslauga nebus teikiama.

„Centro patalpų remontui, medicininei aparatūrai įsigyti panaudotos Europos Sąjungos lėšos, iš viso – apie ketvirtis milijono eurų“, – kalbėjo J. Panka.

Dienos geriatrijos centrą galės lankyti asmenys, kuriems daugiau negu 60 metų ir kurie turi lėtinių ligų ar vieną sunkią, pavyzdžiui, patyrę insultą arba sergantys demencija.

„Apie centro atidarymą informuoti ir šeimos gydytojai, kad jau gali išrašyti pacientams siuntimus“, – pridūrė Kupiškio ligoninės direktorius.

Kupiškio ligoninė. Jurgos Banionienės nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video