2024/04/27

 

SKUBIOS PAGALBOS SKYRIUS KUPIŠKYJE LAIKOSI IŠ PASKUTINIŲJŲ

Kupiškio ligoninės direktorius Julius Panka džiaugėsi, kad Skubios pagalbos skyrių pavyksta išlaikyti, nors ateities vizija tokia, kad regionuose būtų galima išsiversti be tokių skyrių. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Neseniai socialiniame tinkle „Facebook“ išplito viešas pasipiktinimas Kupiškio ligoninės priimamuoju.

Teigiama, kad atvežus sužeistą asmenį priimamojo medikė paciento net neįsileido į vidų ir neapžiūrėjo, tik pareiškė, kad negali niekuo padėti ir, jei reikia pagalbos, tegu važiuoja į Panevėžio ligoninės priimamąjį.

„Tai kam tada reikalingas tas priimamasis? Kokia nauda iš jo? Kurių galų ten sėdi medikai, jei nesiteikia žmogui padėti?“ – stebėjosi kupiškėnai.

Kristina VALYTĖ

Nusiskundimus padės išnarplioti filmavimo kameros

Pasirodo, panašių situacijų būta ir daugiau – komentatoriai rašo apie karčią savo patirtį.

„Teko ir man apsilankyti. Jų pasakymas – ko čia atėjai, nėra pas mus nei chirurgo, nei traumatologo“, – teigė viena kupiškėnė.

Kupiškio ligoninės direktorius Julius Panka sakė, jog tiesa, kad priimamajame nėra visą parą budinčio chirurgo.

„Chirurgas budi, bet ne naktimis ir savaitgaliais. Visą parą budi tik gydytojas reanimatologas ir vidaus ligų gydytojas. Taip yra, kad esame rajoninė ligoninė, arba kitaip tariant, esame per „maži“, jei įsigeistume turėti visą parą chirurgą, to nefinansuotų Ligonių kasos.

Visą parą budinčius specialistus išlaikyti kainuoja labai daug. Kaip žinia, medikų atlyginimai sutartiniai“, – kalbėjo J. Panka.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Keistas tas Kupiškis, politikuojantis…svetimos šalies vėliavos prie ugdymo įstaigų, nelietuviškai kalbanti gydytoja…Panevėžy to nepamatysi…

  • Kelis kartus teko kreiptis į priėmimo skyrių. Slaugytojos ir budėję gydytojai buvo dėmesingi, kompetentingi, tikri profesionalai. Bendravo pagarbiai, mandagiai, o svarbiausia – suteikė taip reikalingą pagalbą. Visiems, dirbantiems priėmimo ir reanimacijos skyriuose, galiu tik padėkoti.

  • Vien tas Panka,nesuprantu,kaip tokiam zmogui leidziama eiti tokias pareugas,tai ko be noreti ir pacioje ligonineje

  • Šiaip tai reikėtų palikti tik slaugos skyrių. Suteikia puikią paslaugą. Greituoju būdu nusiunčia pas p. Dyrą. O ligoninė su priėmimo skyriumi, nereikalinga. Vistiek paslaugų neteikia. Ten, kaip nueiti pas kirpėją, kuri neturi žirklių. Ir dar labai įdomu būtų pažiūrėti į ukrainietės gydytojos licenzijos galiojimą Lietuvos respublikoje.

    • Tu greičiau ne kupiškėnas o spermos smaukalas

      • O tu iš Šventos Dvasios atsiradaI?

  • Pries 2metus susilauziau koja skambinu greitajai sako neturim ekipazu laukite..pralaukiau valanda koja pamelinijo niekas neatvaziavo..nuvaziavau su taksi i priemimo skiriu..sako kocia atvaziavai..ok pradejau kelti balsa kas jum yra ..pagazdinau su skundais.tai atejo daktaras Daktaras sako kocia atvaziavai eik oas seimos gyditoja su suluzusia koja ..vel pagazdinau daktara skundais .ok persviete koja sako ji neluzusi..dar syki pagazdinau dar karta sviecia jo sako luzusi .beje antra karta atejusi sviesti kaskokia boba rengene pradejo burnotis kad kojines ir kelnes nusimauk..nors ji zabala per akinius pencininke nemate juk jau kojine ir kelnes nusimoves .sundaktariai Kupiski is kaimu sulinde kisininkai.ir bemoksliai..

  • Kreipiesi i skubios pagalbos skyriu ir dar verteja turi pasiimti.Nemokanti lietuviu kalbos gydytoja dirba.Net ir poliklinikoje tokia yra —gydo ligonius. Ar ne pasityciojimas is serganciuju?????

    • Jei tundra esi važiuok gyditis Šepeton.

  • turbut medikai priemimo nesupranta tos pastabos, kad iki to kol vyks zmogus i Panevezi ir ar is vis to reikia-turetu apziureti, suleisti nuo soko , skausmo, sutvarstyti. Tik tiek turbut zmones ir nori, nes suprantama, kad nera ta ligonine, kurioje gausi pilna apziura ir pagalba

  • Aš kelis kartus buvau priėmimo skyriuje ir man buvo suteikta pagalba.kaimyne nuvežė mane nes labai svaigo galva,ištyrė ,paguldė į palatą ,sulasino lasines ir pavakary perėjau namo ,o jei būtų nuveže į Panevėžį ar ten taip greit mane kas būtų priėmes ir kur vakare dėtis?šią vasarą kreipiausi dėl širdies negalavimų ,jaunas gydytojas man suteikė pagalbą ,buvo atlikti tyrimai.manau reikia džiaugtis kad dar išsilaiko toks skyrius o darbuotojai nekalti kad jų paslaugų suteikimas yra labai ribojamas

  • Aš kelis kartus lankiausi priėmimo skyriuje ir pagalba buvo suteikta.labao svaigo galva tai kaimyne

    Ji

  • Manau dar reikia dėkoti kad yra šis skyrius , man svaigo galva kad negalėjau nueiti net šalia pas kaimynę pasiskųsti tai paskambinau jai telefonu ,nuvežė mane į ligoninę ,ten apžiūrėjo,paguldė išleido kelias lasined ir vakare savo kojom padėjau namo ,o jei būtų greitoji vežus į Panevėžį ar ten greit priims o jei ir suteiks pagalba tai kur desies vakare ,šią vasarą blogai pasijusti su širdimi tai mane priėmė maloniai jaunas gydytojas ir. suteikė pagalbą ,taigi dziaukimes kad dar toks skyrius yra nes su tokia medicinos reformą neaišku kas toliau,gal kartais ir gydytojui nusvyra rankos kai ne dėl jo kaltės jis negali suteikti pagalbos o juk buvo Kupiškyje normali ligoninę,

    • Teko susidurt su priėmimo skyriumi. Labai liūdnai nuteikė. Patyriau traumą, visai netoli priėmimo skyriaus. Net pro duris neįleido, sako kvieskit greitąją. Ir ką issikvieciau greitąją, kuri už ligoninės pastato. Greitosios paramedike tik nusistebėjo, bet nieko nesakė ir nuvežė į Panevėžį ir paliko. O iš Panevėžio kaip nori taip pasiek namus. Vat tokia ir tvarkele.

  • Baisiausia pakliūti stebėjimui.Stebi gydytoja ukrainietė ir nieko nemato. Patyriau savo kailiu,diagnozavo akmenligę,kai Kulbokienė padarė ehoskopiją ir pareiškė kad pilvas pilnas pezdalų ir jokių akmenų nematė.Kai į Panevėžį antroj paroj šiaip taip nugabeno greitoji iškarto buvo diagnozuotas apendicitas ir jau nuo stebėjimo prasidėjus gangrena.Nuoširdus ačiū .Panevėžio hirurginis pasaka koks kolektyvas.Gydytojai pasišventę išgelbėjo man gyvybę

  • Aš dėkoju primėmimo skyriui. Kai paryčiais atvykus su neaiškios kilmės skausmais, gydytoja Ramanauskienė visus galimus tyrimus ištyrė, chirurgo ir echoskopuotojo tyrimams pasiuntė. vaistus suleido slaugytoja Jūratė labai atidi ir paslaugi. Gydytojai Nenustačius priežasties išsiuntė į Panevėžį. O ten patikėkit, jokios priežiūros ir atjautos. Tyrimus echoskopo padarius ir chirurgui pamaigius ir nenustačius gyvybei pavojingos būklės, tais pačiais skausmais išsiuntė namo.

    • Kiekvieno istorija sava. Mums nutiko dar kitaip. Iškvietus greitąją pagalbą ligonei po abžiūros buvo nuspręsta ją vežti į priėmimo skyrių. Ten pasitiko jauna gydytoja, kuri barėsi ko čia važinėjam, kad ji negalinti nieko padėti, kad reikia vaikščioti pas šeimos gydytoją, o ne čia važinėti. Griežtai atkreipus medikės dėmesį, kad ligonė kritinės būklės, teikėsi apžiūrėti ir sulėtintu tempu padarė ekstrinius tyrimus. Tuomet kvietė reanimobilį iš Panevėžio ir ligonė buvo nugabenta į Respublikinę Panevėžio ligoninę. Tačiau , gydytojų teigimu, pavėluotai. Ligonė mirė. Tai vyko pirmoje dienos pusėje., o į ligoninę patekom tik pavakarį. Greitoji, esant būtinybei, turėtų vežti ligonį į Panevėžį.

Rekomenduojami video