2024/04/28

 

GINDVILIAI PAMINĖJO GARBINGĄ GIMTADIENĮ

Gindviliečiai, kaimo gimtadienio šventės dalyviai, po šv. Mišių prie Gindvilių kaimo kapinių. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Praėjusį šeštadienį, rugpjūčio 5 dieną, Gindvilių kaimas paminėjo 420 metų sukaktį. Prie kaimo kryželio atidengta šią sukaktį įamžinanti lenta, pasodintas ąžuoliukas.

Šalia jo užkasta kapsulė su laišku ateities kartoms apie dabartinį Gindvilių kaimą.

Kaimo kapinėse aukotos šv. Mišios. Šventės proga pasilinksminti, pabendrauti kelių kartų gindviliečiai ir svečiai buvo susirinkę kaimo lankoje prie bendruomenės namų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Prie kaimo kryželio

Po šv. Mišių šventės dalyviai susibūrė prie Gindvilių kaimo kryželio. Visus pasveikino šio kaimo bendruomenės pirmininkė Vilma Talačkienė.

Ji priminė, kad pernai šioje vietoje atstatytas kaimo kryželis, o dabar bus atidengta medinė lenta su kaimo pavadinimu ir jo gimimo data – 1603 m. Čia pat nutarė pasodinti ir ąžuoliuką, nes senesni kaimo gyventojai prisimena, kad toks medis augo šioje vietoje. Šio ąžuoliuko sodinukas atvežtas iš Trakų rajono Gervinių kaimo.

„Tegul šis ąžuolas perduoda ateities kartoms meilę gimtajai šaliai, savo kaimui, jo žmonėms. Būkite vieningi, draugiški kitiems, mylėkite savo kraštą, kaip mes mylime, ir švęskite gyvenimą“, – rašoma gindviliečių laiške ateities kartoms.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Klaupkit ant kelių visi krikščionys pirma Gindviliai paskui Jutkonys.

    • Jojo.šmaikštu…

Rekomenduojami video